Çocuk ve Gençlere Koçluk Semineri

Ebeveynler ve çocuklar arasında, mükemmel sayılabilecek ilişkilerin kurulabilmesini sağlayan Çocuk ve Gençlere Koçluk Eğitimi çocukların ve gençlerin, aile içi görevlerini en iyi nasıl yerine getirebileceklerini, belirlemeye yardımcı olur. Gençlerin kendilerini ve ailelerini memnun etmek için neler yapması gerektiği üzerinde çalışır.

Çocukların yaşamlarının değerinin bilincinde olan bireyler olarak büyümesini ve her yaşı yaşaması gerektiğini, büyümek için acele etmeden her çağının keyfini çıkarmasının yolları öğretilir.

Çocuklar ve ergenlik dönemi içerisinde olanlar, biz yetişkinler çok fark edemesek de fark edilmez zor dönemlerden geçebilirler. Karşılaştıkları zorlukları kendi başlarına, arkadaşları yardımıyla ve kimi zaman da aileleri ile birlik olarak aşabilirler. Ancak bazen bunlar haricinde profesyonel destek almaya ihtiyaç duyulan durumlar söz konusu olabilir. Çocuk ve Gençlere Koçluk programlarını yürüten profesyoneller, çocuk ve ergenlere herhangi bir tanı koymadan ve yargılamadan hedeflenen sonuç ya da sonuçlara götürme konularında etkili olabilmektedir.

Çocuk Ve Gençlere Koçluk Eğitimi Neler Kazandırır

  • 3-6 yaş aralığında çocuklarınızın; agresif davranışları, okul sorunları, içe kapanıklık, arkadaşlık ilişkileri gibi her tür konuda koçumuzdan yardım alabilirsiniz.
  • 6-12 yaş aralığında; çocuğunuzun baş edemediğiniz davranışları, okul başarısızlığı, içe kapanıklık, aile içi çatışmalar gibi konularda danışmanlık sağlar.
  • 12-18 yaş aralığında ise; çocuğunuzun ergenlik sürecinde ilişki sorunları, aile içi çatışmalar gibi problemler yaşıyorsanız, sağlıklı ve bilinçli bir birey olabilmesine destek olunur.
  • Gençlerin yaşadığı sorunları en aza indirebilme yöntemleri geliştirilir.
  • Kendini yeniden keşfetmek, yeteneklerinin farkına varmak…
  • Gelecekte yaşamak istediği hayatı belirlemek…
  • Hayatının sorumluluğunu ele alarak eyleme geçmek…
  • Anne–baba ve çocukların ilişkilerini düzenlemek…
  • Karşı cins ile ilişkileri düzenlemek…
  • Okul – sosyal hayat dengesini kurmak…
  • Gençlerin özgüvenini yükseltmek…
  • Gençlerin potansiyellerinin açığa çıkarılması…

Çocuk Ve Gençlere Koçluk Eğitiminin Amacı

Çocuğun hayatını düzenlemesi, sorumluluk alabilmesi, sorunlarını çözmeyi öğrenmesi, güçlü ve zayıf yanlarını keşfetmesidir. Çocuk Ve Gençlere Koçluk Eğitimi; profesyonel bir arkadaşlık kurma sürecidir. Çocuğun önüne çıkan engelleri zorlanmadan aşmasına ve hayat kalitesini arttırmasına yardım eden bir sistemdir.

Çocuk Ve Gençlere Koçluk Eğitimine Kimler Katılabilir?

Sorun yaşayan çocuklar, ebeveynleriyle anlaşmazlıktan şikayet eden, kendileriyle yeterince ilgilenilmediğini düşünen gençler, hayatı bir bütün olarak algılamak isteyen çocuklar, çocuğunun daha bilinçli bir şekilde, hayatın farkında olarak büyümesini isteyen ebeveynlerin çocukları bu programa katılarak hizmet alabilir.

Çocuk Ve Gençlere Koçluk Eğitiminin Süresi

Profesyonel Çocuk Ve Gençlere Koçluk desteği almak isteyen aile ve çocuk ile ilk olarak bir ön görüşme gerçekleştirilir. Bu ön görüşme sonucunda ailenin beklentileri ve çocuğun ihtiyaçları en doğru şekilde tespit edilerek izlenilecek yol haritası belirlenir. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen ilk ön görüşmenin sonrasında ihtiyaç ve öncelikler göz önüne alınarak 4-8-12-24 çalışma sürecek periyotlar belirlenebilir.

Çocuk Ve Gençlere Koçluk Eğitiminin Süreci

Bu profesyonel ilişkide danışan liderdir. Karar veren ve uygun hareketleri başlatma sorumluluğunu taşıyan danışandır. Danışan kendi sorumluluğunu ve verdiği sözlere uyma yükümlülüğünü kabul eder. Çocuk Ve Gençlere Koçluk Eğitiminin, sürecinde danışanı için en iyiyi ister ve hedefe ulaşması için sahip olduğu beceri ve tekniklerle danışanını destekler.

Bu Eğitimi Alabileceğiniz Şubelerimiz

Alsancak : A: Kıbrıs Şehitleri Cad.No:30 K:6 D:11 Alsancak / İZMİR
T : +90(232) 422 59 54 – +90(535) 667 32 24
Karşıyaka : A: Zübeyde Hanım Cad. No:10 D:2 Karşıyaka / İZMİR
T : +90(232) 422 59 54 – +90(532) 100 11 65
Antalya : A: Tekelioğlu Cad. No:41 K:3 D:8 Muratpaşa, ANTALYA
T : +90(242) 323 73 15 – +90(505) 445 15 31
Denizli : A: Mehmetçik Mahallesi 2581 Sokak No:8 Zemin Kat (Birler Koleji Arkası) Pamukkale / DENİZLİ
T : +90(532) 100 11 65
Muğla : A: İsmet Çatak Cad. Özman İşhanı Kat:3 No:8 MUĞLA
T : +90(252) 213 00 98 – +90(532) 100 11 65

Detaylı Bilgi İçin

Kişisel Gelişim, Koçluk Eğitimi ve Diğer Hizmetlerimiz İçin Hemen İletişime Geç >>