Hafıza Teknikleri Eğitimi

Hafıza teknikleri bir bilgiyi, hızlı ve kalıcı hafızanıza yerleştirmek için belleğinizi etkin kullanmanızı sağlayan özel tekniklerdir. Bununla birlikte, sadece zihni etkin kullanma becerisini elde edebildiğinizde hafıza tekniklerini her durumda, bütün bilgi tiplerinde ve her yerde kullanabilirsiniz. Örneğin toplum karşısında konuşma yapmak için hafıza tekniklerini kullanarak bütün konunuzu evinizde rahatlıkla hızlı ve kalıcı hatırlayabilirsiniz ancak toplum karşısına çıktığınızda heyecan, endişe, kaygı gibi duyguları bloke edemezseniz, yine hatırlayamazsınız. Bundan dolayı İzmir Hafıza Eğitimi‘ne başlarken önce bu kriterleri de göz önünde bulundurmanız daha faydalı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Öğrencilerin en büyük sorunlarından bir tanesi anlatılan bir konuyu çok çabuk unutmalarıdır. Bunun nedeni; öğretim kurumlarımızda verilen eğitimin, sol beyin işlevinin (yazma, okuma, matematik, mantık, analiz) güçlendirilmesine yöneliktir. Ancak, sağ beyin fonksiyonları (hayal gücü, mizah, yaratıcılık vs.) okul yaşantısı boyunca bıraktığımız becerilerimizdir. Beyniniz uyuyan bir dev gibidir. Çok iyi veya çok kötü hafıza diye bir şey yoktur, sadece eğitilmemiş bir hafıza gerçeği vardır.

Close up of a head of a woman with black hair against a concrete wall with a colorful light bulb sketch above her.

İzmir Hafıza Eğitimi Neler Kazandırır

  • Doğru nefes alma tekniği ile sınavlarda, heyecanlı olan durumlarda geçici beyin blokesini engelleme ve beyin aktivasyonunu gözlenebilir şekilde geliştirme.
  • Bilinçaltı bağlantılarını kavrayarak yeni bilinçaltı bağlantıları oluşturabilme.
  • İzmir Hafıza Eğitimi tekniklerini kullanarak yapmamız gereken (evi kilitleme, tüpü söndürme, kitap alma.) gibi işleri gerektiğinde hatırlayabilme.
  • Anı ve objeleri anımsama egzersizleri ile ayrıntıları yakalama ve onları hafızaya gerektiğinde alabilme.
  • Sağ-sol beyin ve başarımızdaki etkilerini kavrama.
  • Beyin hakkındaki bazı gerçeklerin farkındalığı
  • Beyni kullanma potansiyelini geliştirme.
  • Mizah yeteneği ve zihinsel canlandırmanın geliştirilmesi.
  • Alışveriş listeleri, yapılacak işlerin listeleri gibi sıralı bir biçimde belleğe alınması geren bilgiler öğrenme.
  • Anahtar tekniği ile cümleleri, paragrafları, hatta hikâye, fıkra ve uzun yazıları bir simgeye dönüştürebilme.
  • Bununla uzun ve maddeli olan tarih, coğrafya, felsefe, işletme, fizik, kimya, biyoloji yani kısacası neredeyse her şeyi hafızaya alma.
  • Hızlı not tutmada, satış yaparken, ders dinlerken, konferans dinlerken gibi hızlı bir şekilde bilgileri hafızamıza almamız gereken tüm yerlerde kullanabilme.
  • Bilinçaltı programlama.
  • Bağlantı tekniği ile bilgileri hafızaya alma.
  • Ezberlenmesi gereken sıralı bilgileri sıralı şekilde hafızaya alma.
  • Nörotik bağlantıları güçlendirme nedeniyle zeka gelişimini sağlama.
  • Fonetik alfabe tekniği ile tüm hayatımızda kullandığımız telefon numaraları, tarihler, sayılardan tutunda, derslerdeki tarihler ve sayılara kadar ne kadar bilgi varsa hafızanıza kalıcı olarak alabilme.

İzmir Hafıza Eğitiminin Türü

Bireysel gelişim hizmet programıdır.

İzmir Hafıza Eğitimine Kimler Katılabilir?

Hayatında unutmaktan şikayetçi olan, öğrendiklerinin kalıcı olmasını isteyen, sevdiği ve aklında tutmak istediği her şeyi aklında tutmayı hedefleyen herkes; başarı oranlarını yükseltmeyi düşünen öğrenciler; iç disiplin, odaklanamama, motivasyon ve öz güven eksikliği duyan öğrenciler; konsantrasyon, zihinsel rahatlama, hedefe yönlenme ihtiyacı duyan tüm öğrenciler; hiçbir sorunu olmayan ve kendini aşmak isteyen her öğrenci; ilk öğretimden yüksek lisans öğrencilerine kadar tüm öğrenciler katılabilir. Sadece öğrenciler değil, hayat boyu öğrenmenin farkında olan, iş ve özel hayatında bilginin değerinin farkında olan ve bilgi çağının hızına yetişmek isteyen herkes İzmir Hafıza Eğitimi’ne katılabilir.

İzmir Hafıza Eğitiminin Süresi

Beyin gücünü geliştirme, hafıza eğitimi ve alternatif düşünme teknikleri programı; bireysel olarak veya grup çalışmaları olarak uygulanmaktadır. Süresi 12 saattir.

İzmir Hafıza Eğitiminin Süreci

Öncelikle katılımcılar, ön görüşmeye alınır. İzmir Hafıza Eğitimi %25 teorik, %75 pratik uygulamalardan oluşmaktadır. Öğrenci hedeflerine ulaşması yönünde çalışmalar yapılır.

Bu Eğitimi Alabileceğiniz Şubelerimiz

Alsancak : A: Kıbrıs Şehitleri Cad.No:30 K:6 D:11 Alsancak / İZMİR
T : +90(232) 422 59 54 – +90(535) 667 32 24
Karşıyaka : A: Zübeyde Hanım Cad. No:10 D:2 Karşıyaka / İZMİR
T : +90(232) 422 59 54 – +90(532) 100 11 65
Antalya : A: Tekelioğlu Cad. No:41 K:3 D:8 Muratpaşa, ANTALYA
T : +90(242) 323 73 15 – +90(505) 445 15 31
Denizli : A: Mehmetçik Mahallesi 2581 Sokak No:8 Zemin Kat (Birler Koleji Arkası) Pamukkale / DENİZLİ
T : +90(532) 100 11 65
Muğla : A: İsmet Çatak Cad. Özman İşhanı Kat:3 No:8 MUĞLA
T : +90(252) 213 00 98 – +90(532) 100 11 65

Detaylı Bilgi İçin

Kişisel Gelişim, Koçluk Eğitimi ve Diğer Hizmetlerimiz İçin Hemen İletişime Geç >>