Play Attention ile Dikkat ve Odaklanma Semineri

Dikkat Eksikliği Eğitimi

NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) çalışmalarına dayanan, dikkat eksikliği, dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite problemi olan kişilere yardım için geliştirilen sistem ilaç haricinde alternatif yöntem konusunda dünya lideridir. Play Attention günümüzde Amerika’da ve birçok Avrupa ülkesinde özel hastanelerde, kliniklerde, okullarda, özel okullarda, evlerde kullanılan son olarak teknoloji ürünü NASA patent konseyi onaylı, dikkat eksikliği ve hiperaktivite ilaçsız alternatif eğitimsel programdır. Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite sorunu olan 5 yaşından gün almış çocuklar ile ayrıca bütün yetişkinler ile dikkat ve algı problemini en aza indirerek okul ve iş başarısının artmasına yardımcı olur.

Sistemin başarısı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış olup astronotların, olimpiyat ekiplerinde sporcuların, hava kuvvetlerinde pilotların, sınavlara hazırlanan öğrencilerin dikkat seviyelerini artırmak için kullanılmaktadır.

Dikkat Eksikliği ve Odaklanma Eğitimi

Play Attention, 1996’dan beri Amerika’da 1000’lerce okullarda, on binlerce evde, öğrenme merkezlerinde, hastanelerde, kliniklerde ve özel danışmanlık ofislerinde kullanılmaktadır. Eğitim uzman eğitmenler tarafından geliştirilmiştir.

Play Attention, erişilebilen tüm dikkat, bellek eğitim sistemlerinden, daha uzun süre ve daha fazla insan tarafınca kullanılmıştır.

Günümüzün en yüksek teknolojisi kullanılarak yürütülen seanslar, vücuda bağlanarak beyindeki odaklanma süreçleri ile ilgili sinyalleri ve verileri okuyan ve yorumlayan son derece güçlü, etkili araçlar kullanılarak gerçekleştirilen bir öğrenme metodudur. Play Attention Neurofeedback ve Edufeedback teknolojisiyle geliştirilmiştir.

Seanslarda kullanılan teknoloji ile beyin sinyalleri kullanılarak yönetilen, özel olarak hazırlanmış olan dikkat ve odaklanmaya yönelik oyunları kontrol etme konusunda destek sağlar. Play Attention İle Dikkat Ve Odaklanma Eğitimi seanslarında zihniniz tam anlamıyla bir oyun kontrol cihazı ya da bilgisayar faresi işlevi görür. Dikkat ve konsantrasyonu arttırmaya yönelik özel olarak hazırlanmış olan oyunları aracılığıyla yalnızca dikkatinizi geliştirmeyi öğrenmez bunun yanında günümüzde çevremizde çok yoğun olarak bulunan dikkat dağıtıcı etkenleri önemsememeyi, hafızanızı güçlendirmeyi, bir görevi, başladığınız bir işi sonlandırabilmeyi ve en iyi bir şekilde organize olabilme yeteneklerinizi geliştirir. Kazanacağınız bu yeni beceriler çalıştığınız iş yerindeki ya da okuldaki mevcut performansınızı, kişisel ve mesleki yaşamınızdaki öz güveninizi arttırır ve yaşamınızı şimdikinden daha mutlu ve olumlu bir yöne taşıyabilirsiniz.

Dikkat Eksikliği Ve Odaklanma Eğitimi Neler Kazandırır?

Düzenli olarak takip edildiğinde dikkat eksikliği, hiperaktivite sorunu ve disleksi problemi olan çocuklar üzerinde ciddi değişimler yakalanabilmektedir. Çalışmalara düzenli olarak katılanların yaşadıkları değişimlerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Eskisinden daha uzun süre etkili dinleme becerisi
  • Evde ödev yapma gibi sorumlulukları kendi başına yapabilme
  • Başladığı işleri sonuçlandırabilme
  • Hafızayı daha etkili olarak kullanma ve geliştirme
  • Otokontrolünü sağlayabilme
  • Yaşıtları ile arasında bulunan uyumun artması
  • Görsel organizasyon dikkat ve odaklanma üzerinde gelişme göstermesi
  • Ev ve okuldaki kurallara uyabilme becerisinin artması

Dikkat Ve Odaklanma Eğitimi Süresi

Seanslara başladıktan itibaren ilk 1 ya da 1,5 aylık süreç sonrasında gözlemlenmeye başlayan değişimlerin kalıcı olabilmesi için, kullanıcı özel olarak geliştirilmiş olan programı en az 30 ya da 40 seans boyunca kullanmalıdır. Uzman Eğitmenler, kişinin mevcut durum ve gelişimine göre belirlenecek olan 40 ile 60 seanslı çalışmanın ardından öğrencinin Play Attention İle Dikkat Eksikliği Ve Odaklanma Eğitimi programını bırakması yönünde karar verebilir.

Eğitimler haftada, yaklaşık 2-3 kez ve ortalama 30-45 dakika arası süren seanslarla, uzun dönem içerisinde önemli düzeyde değişim ve gelişme yakalanabilmektedir.

Play Attention İle Dikkat Ve Odaklanma Eğitimi Etkinliği

Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde katılımcılara uygulanan anketler bize düzenli olarak takip edilen çalışmaların %96 oranında memnuniyetle sonuçlandığını göstermektedir.

Dikkat Eksikliği Ve Odaklanma Eğitimine Kimler Katılabilir?

Başta dikkat eksikliği, hiperaktivite sorunu ve disleksi problemi yaşayan çocuklar olmak üzere her yaştan birey Dikkat Dağınıklığı Eğitimi’ne katılabilir.

Bu Eğitimi Alabileceğiniz Şubelerimiz

Alsancak : A: Kıbrıs Şehitleri Cad.No:30 K:6 D:11 Alsancak / İZMİR
T : +90(232) 422 59 54 – +90(535) 667 32 24
Karşıyaka : A: 1732 Sokak No: 7 K:1 Karşıyaka / İZMİR
T : +90(232) 369 50 81 – +90(532) 100 11 65
Antalya : A: Tekelioğlu Cad. No:41 K:3 D:8 Muratpaşa, ANTALYA
T : +90(242) 323 73 15 – +90(505) 445 15 31
Denizli : A: Mehmetçik Mah. 2576 Sk. No:5 Kat :1 DENİZLİ
T : +90(532) 100 11 65
Muğla : A: İsmet Çatak Cad. Özman İşhanı Kat:3 No:8 MUĞLA
T : +90(252) 213 00 98 – +90(532) 100 11 65

Detaylı Bilgi İçin

Kişisel Gelişim, Koçluk Eğitimi ve Diğer Hizmetlerimiz İçin Hemen İletişime Geç >>