Siyaset ve Seçim Koçluğu

Siyaset bir yönetme sanatı ve bilimidir. Sağlıklı ve başarılı bir siyasetin yapılabilmesi için siyasetçinin akademik, sosyal bilgi ve birikimlerinin yeterli olması gerekir. Bununla birlikte günümüzün değişen ve gelişen toplumlarını memnun etmek ve başarılı bir siyasetçi olmak için artık siyasetçilerin ve özellikle milletvekili seçilmek isteyen adayların, birçok eğitim alması gerekmektedir. Bu eğitimlerden en önemlileri davranış bilimlerini kapsayan etkili konuşma ve hitap etme sanatı, insanları tanıma, ikna etme sanatı, özgüven, liderlik, etkili iletişim ve beden dili, stres ve öfke kontrolü eğitimleridir.

Saygın Coaching & Consulting, çeşitli kurumlarda sürdürdüğü bu eğitimleri, Türkiye de ilk ve tek olarak SİYASİ alanda da gerçekleştirmektedir. Siyaset ve Seçim Koçluğu Eğitimleri, Seçim öncesi Etkin iletişim kurmak, seçim çalışmalarında başarılı olmak ve seçim sonrasında da üstlenilmiş görevi başarı ile sürdürmek amaçlı olarak gerçekleştirmektedir.

Yaklaşan seçimler öncesinde birçok siyasi kimliğin Siyaset ve Seçim Koçluğu yapan CEMAL KONDU, geleceğin milletvekillerine koçluk yapıyor.

Çağımızda geleceğin “milletvekili” olmayı hedefleyen biri, O’na göre öncelikle, ne istediğini bilmeli, eyleme geçebilmeli ve duyusal keskinliğe sahip olmalıdır. Bunlar sadece milletvekillerinde olması gereken nitelikler değildir. Belediye Başkanlığından, Başbakanlık düzeyine kadar siyasetin her alanında görev sahibi olan kişilerin kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, kendilerini daha iyi kullanabilmeleri için bu niteliklere sahip olmaları şarttır. Siyasi Koç CEMAL KONDU, genel seçimlerde milletvekilliği için yarışacak adaylara bu doğrultuda “mükemmel bir program” hazırladı ve bu program adayın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda değişebilmektedir.

Bir aday öncelikle “BİZ” bilincini taşıyan ve adayın hedefine tam olarak inanan insanlardan oluşan bir ekiple yola çıkmalıdır. Ekip oluşturmak çok önemlidir.

Seçime hazırlanan herkes, “İletişim Sihirbazı” olmak durumundadır. Sadece cilalı sözlerin ve her tarafta aynı olan söylemlerin işe yaramayacağını bilmelidir. Özgünlük sizi seçimlerde başarılı yapacak en önemli etkenlerdendir.

Her şeyi, içinde bulunulan bağlama göre değerlendirmeyi ilke edinmelidir.

Siyasete atılan bir aday neler yapmalı, neler yapmamalıdır:

Duygu gelmeden davranış gelmeyeceği unutulmamalıdır. Bir aday “Düşüncelerini” kontrol etmeyi öğrenmelidir.

Dürtü kontrolüyle uyumlu beden dili kullanımı” bağlamında tokalaşmanın önemi unutulmamalıdır. Davranış biliminde “Ölü el”, “artist el” ve “elektrikli el” gibi tanımların farkında olunmalı, bu “toka”ların karşılıkların önemini bilmelidir.

Aday kelimelerin çok güçlü olduğunu unutmamalıdır.

Düşünceyle uyumlu beden dili ve ses tonuyla birlikte tutkularını dile getirdiğinde “Evet” cevabını alacağını bilerek hareket etmelidir.

İletişimde etkin olarak kullanılmakta olan dili bilmeli ve seçmenlerinin temsil sistemlerine göre davranış kalıbı geliştirmeli ve uygulamalıdır.

Stres, öfke, heyecan, endişe, kaygı, inançsızlık, şartlanma, ön yargı, içsel konuşma ve negatif düşüncelerden uzaklaşmaya kesin kararlı olmalı ve bu doğrultuda çalışmalıdır.

Aday iletişimde olduğu ve olacağı seçmenlerin her birinin farklı algılama filtrelerine sahip olduklarını bilmelidir.

Aday kendini harekete geçiren nedenlerle, bir başkasını harekete geçiren nedenlerin farklı olacağını bilerek davranış kalıbı uygulamalıdır.

Aday “Tutku + inanç + vizyon + güven + olumluya odaklanma” denklemini iyi bilmelidir.

Geleneksel bakış açılarının dışına çıkabilmeyi ve farklı bakış açıları edinmeyi bilmelidir.

Aday insanların farklı Meta Programlara sahip olduğunu bilmeli; davranış ve kelimelerini o programlara uygun bir şekilde sunmalıdır.

Aday her bağlamda; heyecan, korku, stres, öfke, kızgınlık ve endişeden uzak kalabilmelidir.

Hiç başarısız olmamış en temel Başarı Modellerini (4MK) “Biz” bilinciyle kullanmalıdır.

Sandığa giden yolda işleri doğru yapmak yerine DOĞRU işleri yapmalıdır.

Aday başkalarının görmediğini görebilme vizyonuna sahip olmalıdır.

Siyaset Ve Seçim Koçluğu Eğitim Kapsamı

  • Etkili İletişim
  • Beden Dili
  • Liderlik
  • İkna Etme Sanatı
  • Öz güven
  • Etkili Konuşma Ve Hitap Etme Sanatı
  • Duygusal Zeka
  • Heyecan, Korku, Stres, Öfke, Kızgınlık, Endişe, Kaygı Kontrolü,
  • Müzakere Taktikleri
  • Motivasyon Teknikleri
  • İnsanların Davranış Kalıpları
  • Görsel Ve Yazılı Basın

Bu Eğitimi Alabileceğiniz Şubelerimiz

Alsancak : A: Kıbrıs Şehitleri Cad.No:30 K:6 D:11 Alsancak / İZMİR
T : +90(232) 422 59 54 – +90(535) 667 32 24
Karşıyaka : A: 1732 Sokak No: 7 K:1 Karşıyaka / İZMİR
T : +90(232) 369 50 81 – +90(532) 100 11 65
Antalya : A: Tekelioğlu Cad. No:41 K:3 D:8 Muratpaşa, ANTALYA
T : +90(242) 323 73 15 – +90(505) 445 15 31
Denizli : A: Mehmetçik Mah. 2576 Sk. No:5 Kat :1 DENİZLİ
T : +90(532) 100 11 65
Muğla : A: İsmet Çatak Cad. Özman İşhanı Kat:3 No:8 MUĞLA
T : +90(252) 213 00 98 – +90(532) 100 11 65

Detaylı Bilgi İçin

Kişisel Gelişim, Koçluk Eğitimi ve Diğer Hizmetlerimiz İçin Hemen İletişime Geç >>