Stres Yönetimi Semineri

Hızla değişen ve gelişen dünyada stresi yönetebilmek artık neredeyse bir zorunluluk halini almış durumda. Öyle ki ilk okulda bursluluk sınavı gibi bir sınava girecek öğrenci bile ciddi stres ve kaygı yaşayabiliyor. Kaldı ki iş hayatı ve günlük hayat içerisinde stresle başa çıkabilmek günümüzde bir çok şeyden daha önemli durumda. Stres yönetimi eğitimi programımızdan bahsetmeden önce dilerseniz stresi tanıyarak işe başlayalım.

Stres Nedir?

Stresin etkileri ve stresle başa çıkabilme konularında çalışma yürüten otoritelere göre “Stres hayattır”. Buradan aslında stresin sadece olumsuz bir durum olmadığı sonucunu da çıkartabiliriz. Stresi bir alarm gibi düşünecek olursak aslında hayat içerisinde karşılaştığımız herhangi bir tehdide yanıt olarak reaksiyon geliştirmemize ve üstesinden gelmemize yardımcı olur. Eğer iş hayatı ve sosyal hayat içerisinde sürekli olarak var olan bu gibi durumları yönetmeyi öğrenmezsek ve çok sık strese girip bu da bir birikmeye neden olursa kronik bir sorun halini alabilir ve işte bu noktada bir problemden bahsedebiliriz.

Stresin Etkileri Nelerdir?

Stresi beyinden başlayıp bütün vücut üzerinde etkide bulunan bir reaksiyon olarak ifade edecek olursak zihin ve beden üzerinde etkileri olacağı sonucunu rahatlıkla çıkartabiliriz. Eğer stresle başa çıkma tekniklerini uygulamazsak uzun vadede beden ve zihin üzerinde ciddi maliyetleri olabilir.

Fiziksel etkilerinden en sık görülenleri yorgun ve bitkin hissetme durumudur ki bu durum genelde uyku düzenini de olumsuz etkiler ve vücut direncini düşüreceği için hastalık riskini arttırabilir.

Zihinsel ve psikolojik etkileri arasında en sık görülenleri ise sinirlilik, olumsuz ruh hali, potansiyelinizi tam olarak etkili kullanamamak şeklinde sıralanabilir. Stresi yönetmeyi öğrenmezseniz bu etkiler uzun vadede depresyon, anksiyete gibi birçok psikolojik rahatsızlığa davetiye çıkartabilir.

Stres Yönetimi Teknikleri Eğitimi

Stresi Yönetimi için Öncelikle Onu Kabullenin

Stresin olayların kendi sahip oldukları özellikler olmadığını hatırlayarak işe başlayın. Karşılaştığımız olaylar değil olaylara verdiğimiz tepkiler stresli durumlarla başa çıkabilmeyi engeller. Eğer olaylara verdiğimiz tepkileri yönetmeyi öğrenirsek bizi strese sokan durumlarla başa çıkmayı öğrenebiliriz demektir.

Stresi tamamen ortadan kaldırmamız maalesef mümkün değildir. Sadece strese olan yaklaşımlarımızı değiştirerek etkisini azaltmayı ve rahatlamayı öğrenebiliriz.

Stres Yönetimini Nasıl Öğreneceksiniz?

Stresi tamamen yok saymak gibi bir ihtimalimiz olmadığını yukarıda belirtmiştik. Yani bir şekilde onunla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Stresli durumları yönetmek için kullanılan tekniklere “başa çıkma stratejileri” diyoruz.

Stresin oluşumunu önlemek ve onunla başa çıkabilmeniz için hazırladığımız bu eğitim programında iş ve özel hayatınızın kalitesini arttıracak, fiziksel ve zihinsel sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak stres yönetimi tekniklerini uygulamalı bir şekilde öğreneceksiniz.

Stres Yönetimi Eğitim İçeriği

  • Stresi Tanıyalım: Kaynakları, Belirtileri ve Etkileri
  • Stresin Aşamaları Nelerdir?
  • Olumlu – Olumsuz Stresin Ayrımı
  • Başa Çıkma Yöntemleri
  • Nefes Kontrolü Yöntemleri
  • Pozitif Dil Kullanımı
  • Zihin ve Beden Uyumu
  • Duygularınıza Doğru Şekilde Erişme Yöntemleri

Program Süresi

Stres yönetimi eğitimi program süresi 6 saattir. Program bir ön görüşme randevusu sonrası kişiye özel olarak planlanarak ilerler ve stres yönetimi eğitimi tamamlandıktan sonra katılım sertifikası verilir.

Bu Eğitimi Alabileceğiniz Şubelerimiz

Alsancak : A: Kıbrıs Şehitleri Cad.No:30 K:6 D:11 Alsancak / İZMİR
T : +90(232) 422 59 54 – +90(535) 667 32 24
Karşıyaka : A: 1732 Sokak No: 7 K:1 Karşıyaka / İZMİR
T : +90(232) 369 50 81 – +90(532) 100 11 65
Antalya : A: Tekelioğlu Cad. No:41 K:3 D:8 Muratpaşa, ANTALYA
T : +90(242) 323 73 15 – +90(505) 445 15 31
Denizli : A: Mehmetçik Mah. 2576 Sk. No:5 Kat :1 DENİZLİ
T : +90(532) 100 11 65
Muğla : A: İsmet Çatak Cad. Özman İşhanı Kat:3 No:8 MUĞLA
T : +90(252) 213 00 98 – +90(532) 100 11 65

Detaylı Bilgi İçin

Kişisel Gelişim, Koçluk Eğitimi ve Diğer Hizmetlerimiz İçin Hemen İletişime Geç >>