Categories: BaşarıMotivasyon

Başarıyı Tutkuyla Ateşleyin

Dünyanın en bilinen filozofu bir bekçiydi M.O 550 yılında Çin’de doğdu. Asıl adı “Ustad filozof” anlamına gelen “Kung Fu” olmasına rağmen, Avrupalılar ona Konfüçyüs demeyi tercih ettiler.

Çocukluğu ve gençliği yoksulluk içinde geçti, beş yaşındayken babasını kaybetmişti. Çok zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışan ama kimseden karşılıksız yardım kabul etmeyen onurlu bir gençti. Bütün imkansızlıklara rağmen 19 yaşında evlenip iki çocuk sahibi olan Konfüçyüs, kendisini ilime adamıştı ama halen çalışmak zorundaydı. Depo bekçiliği yaptığı yılları saraylarda öğreticiliğe terfi ettiği günler izledi. 25 yaşına geldiğinde artık birçok öğrenci yetiştirmiş saygın bir bilim adamıydı. Konfüçyüs aralarında devlet adamlarının da bulunduğu 3000’den fazla öğrenci yetiştirmişti. İnsanlığa bilgi, ahlak, fazilet ve Tanrıya saygı konularında verdiği mesajlar binlerce yıl sonra halen daha geçerliliğini koruyor:

“Sana bilmenin ne olduğunu söyleyeyim mi? Bildiğin zaman bildiğini, bilmediğinde de bilmediğini söylemek… Bilgi budur.”

Tutkunuzu ateşlemek kendi kendinizle yaptığınız konuşmaları kontrol edin. Büyük enerji taşıyan güçlendirici kelimeleri her kullanışınızda ruhunuzun güçlendiğini görürsünüz. Dinleyen herkes güçlü kelimelerinizin etkisiyle sizde sihirli bir güç olduğunu fark eder. Güçlendirici kelimeleri kullandıkça yaşam gücünüzün, öz güveninizin, tutkunuzun arttığını göreceksiniz. Bu kelimeler, onların her tekrar işinizde sizi daha güçlü ve etkileyici gösterecek. Dahası başarıyı mıknatıs gibi çeken bir çekiciliğe sahip olacaksınız.

Başarıya Ulaşmak İçin Tutkunuzu Ateşleyin

Başarı için dayanma gücüne, cesarete ve öz güvene ihtiyacımız var. Küçük bir engel karşısında hemen ümitsizliğe kapılan, kendini çaresiz hisseden bir insanın durumu çok açıdır. Oysa büyük kelimeler hayatımızı aniden değiştirebiliyor. Öyle ki en zayıf olduğunuz anda güçlendirici kelimeleri beş dakika tekrar ederseniz tüm duygularınız değiştirebilirsiniz. Zihniniz, duruşunuz, yüz hatlarınız değişir.

Başarılı olmak ile ilgili konularla ilgileniyorsanız büyük düşünmenin başarı üzerindeki etkisini ele aldığımız https://www.sayginnlp.com/basarili-olmak-icin-buyuk-dusunme-aliskanligi-kazanin/ yazımız ilginizi çekebilir.

Büyük ve güçlendirici kelimeler arasından, başarıya giden yolda tutkunuzu ateşleyecek en önemlilerini size aktarmak istiyoruz. Bu kelimeleri ve bunların eş anlamlılarını sık sık kullanın. Kendinizi ve yaptıklarınızı bu kelimelerle tanımlayın.

Tutkuyu Ateşlemek için Enerji Veren Kelimeler:

“Büyük, Farklı, Şimdi, Hızlı, Fırsat, Harika, Yeni, Heyecan Verici, Canlı, ilginç, Başarı, Zafer, Cesaret, Sevgi, Saygı, Oyun, Gülmek, Yükselmek, Eğlenmek, Sevmek”

Güçlendiren kelimeleri diğerlerinden ayırmalı ve onları her fırsatta yüzlerce kez tekrar etmeliyiz.

Eş anlam açısından size bir örnek vermek istiyorum.

“Büyük” kelimesinin yaklaşık eş anlamlıları arasında “Kocaman, devasa, muazzam, çarpıcı, ihtişamlı, muhteşem, şahane, görkemli, göz kamaştırıcı.. gibi kelimeler yer alır.

Bu kelimeleri kullanarak kendinizi tanımladığınızda neler hissetmeye başladığınızı, gücünüzün nasıl devleştiğini göreceksiniz: İsterseniz bunu hemen şimdi yapın ve nasıl kudretli bir krala dönüştüğünüzü görün:

“Kendimi süper hissediyorum.”

“Son derece kararlıyım.”

“Harika bir insanım.”

“Başarmak çok kolay.”

“Ne kadar büyük işler yapmışım!”

“Her gün mükemmelleşiyorum.”

“Tutkunun ruhumda dolaştığını görüyorum.”

Bu sözleri, bunlara benzer cümleleri kendiniz hakkında yüzlerce kez tekrar edin. Süper bir enerji ile dolduğunuzu fark edeceksiniz. Hayatımız boyunca belki buna hiç dikkat etmemiş olabiliriz fakat artık tutkulu bir hayat yaşamak için dikkat etmeliyiz. Bu sizin içinizde saklı olan en önemli hazinelerdendir ve bu hazineyi çıkarıp kullanmak ve hayatınızı zenginleştirmek, başarıya giden yolda, sizin en doğal hakkınızdır.

Olumlu Düşünerek Başarıyı Yakalayın

“Mutluluktan uçuyorum” demekle “Kendimi mutlu hissediyorum” demek arasında bir fark var mıdır? Kesinlikle evet, ve bunu şimdi siz de fark edebilirsiniz. Bu nedenle tutkunun gücünü kullanın ve güçlenin.

Hayatta başarılı olan tüm liderler bunu kullanırlar. Kendilerini başarıya yönlendirip motive ederken sürekli olumlu ve güçlü kelimelerle olaylara ve hayata tepki verirler. Eğer bu şekilde konuşmayı alışkanlık haline getirirseniz çok zor durumların üstesinden de kolayca gelebilirsiniz. Eğer “stresten içim içimi yiyor” demekte ısrar ederseniz sarayda da olsanız zindan hayatı çekersiniz. İnandığınız tek doğru vardır. O da mutlak olan doğru değil, kendimize ısrarla söylediğimizdir. Kendinize neyi ısrarla söylerseniz tüm ruhunuz ona inanacaktır. Alt bilinciniz neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmez. Sadece ona en çok söylediğinizi doğru kabul eder. Bizim tek doğrumuz kendimize ısrarla söylemeye devam ettiğimizdir.

Başarılı olmak üzerine diğer yazılarımıza bakmak isterseniz https://www.sayginnlp.com/basari/ sayfamıza göz atabilirsiniz.

Beyninize ne olduğunuzu söylersiniz o gerçek olur. Kendinize ne söylersiniz insanlara onu söylersiniz. Bu sizin bakışlarınızdan yansır, davranışlarınızla kendini gösterir, bu sizin kararlılığınız olur, inancınız olur, hayatınız olur yani kaderiniz olur. Kendinize kırk gün deli olduğunuzu söylerseniz gerçekten deli olursunuz. Kırk gün akıllı olduğunuzu söylerseniz gerçekten akıllı olursunuz. Ona ne olmak istediğinizi söyleyin. Beyniniz olmak istediğiniz gibi olmakta zorluk çekmeyecektir. Her duruma girebiliriz, her istediğimizi ustalıkla başarabiliriz.

sayginnlp

Share
Published by
sayginnlp

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago