Categories: Hafıza

Hafıza Geliştirme ve Güçlendirme Teknikleri

İstediğimiz anda istediğimiz şeyleri hatırlayamamak ve bilgileri aklımızda tutamamak neredeyse hepimizin ortak sorunudur. Birçok öğrencinin ve kişinin okuduklarını aklında tutamaması ve sınav sırasında öğrendiklerini unutması, aslında genel sorundur.

Bazı insanlar, daha önce tanıştıkları insanların yüzünü anarken “adını hatırlayamıyorum” diyebilmekte, bazıları da telefon numaralarını ve rakamları aklında tutamamaktadır. Hatta daha da ileri giderek diyebiliriz.ki, biraz önce elindeki kalemi veya arabasının anahtarını nereye koyduğunu hatırlayamayan, bulmak için onları saatlerce arayan insanların sayısı oldukça fazladır.

Konuşma yapacağı semineri, konferansı veya dersi, hafızalarına güvenemediklerinden dolayı kağıttan okuyarak dinleyicileri sıkan konuşmacıların sayısı da oldukça fazladır. Yine, daha önce öğrendiği bir yabancı kelimeyle her karşılaştığında tekrar sözlüğe bakma ihtiyacı duyanların içine düştükleri moral çöküntüsünü kimse inkar edemez. Yukarıda verilen örnekleri daha da çoğaltmak mümkündür.

İşte bu örneklerden anlaşılacağı gibi, buradaki gerçek sorun, hafıza zayıflığı olarak ortaya çıkmaktadır.
Gerçekte sorun, hafıza zayıflığından öte, hafızanın iyi eğitilmemesinden kaynaklanıyor. Yani, bir insanın hafızası zayıfsa, bu, sadece ve sadece doğuştan gelen bir özellik olmaktan çok, mevcut hafızanın eğitilmemesinden kaynaklanıyor. Bu teze göre, her insan hafızasını geliştirebilir, kimse zayıf hafızalıdır diyemeyiz. (birtakım hastalıkları devre dışı saymak durumunda tabi)

Hafıza Teknikleri

Yapılan araştırmalar, zayıf hafıza diye bir şeyin olmadığını, ancak eğitilmemiş hafızanın olduğundan bahsediyor. Beynimizde çok mükemmel bir bilgisayar olduğun halde çoğumuzun ondan yeterince yararlanmayı bilmediğimiz artık kabul edilmektedir.

Hafıza teknikleri, kişilerin hafıza ve öğrenme becerilerini geliştirerek, tüm hayatları boyunca güçlü bir hafızaya sahip olmalarını sağlamayı amaçlar. Hafıza teknikleri eğitimi ile işitsel, sayısal ve görsel belek güçlenecek, derslerden, kitaplardan, testlerden edinilen bilgi ve kavramlar kalıcı bir şekilde öğrenilecektir. TYT, YKS, DGS, KPSS, ALES, TUS vb. tüm sınavlarda ve derslerde başarınız büyük oranda artırmayı artacaktır.

Hafıza teknikleri, hafıza ve beyin eğitiminin bütün sırlarını vererek, beyninizdeki bilgisayarı harekete geçirir ve hafıza gücünüzü en az iki, hatta üç katına çıkacak bilimsel teknikleri adım adım ve uygulamalı olarak öğretir.

Hafıza Güçlendirme Teknikleri

Hafıza tekniklerini öğrendiğiniz zaman, beyninizin üretken düşünme gücünün sınırları açılacaktır. Görsel hafızanız ile beyninizin sağ yarım küresi arasında nasıl sıkı bir ilişki olduğunu, yine hafıza tekniklerini öğrenerek anlayacaksınız.

Bu teknikleri öğrenmekle, beyninizin sağ ve sol yarım kürelerini dengeli kullanacak; beyin kapasitenizi ve yaratıcı düşünme gücünüzü artıracaksınız. Elde ettiğiniz etkili beyin gücü ile sorunlarınızı kısa sürede çözeceksiniz.

Hafıza tekniklerini öğrenmekle birlikte, hafıza gücünüzü en az üç katına çıkaracağınızı iddia ediyoruz. Teknikleri öğrendiğinizde ve uyguladığınızda düşünme tarzınızın beyninizin geliştirmesine nasıl etki ettiğini göreceksiniz. Her şeyden önce, okuduğunuz, gördüğünüz ve duyduğunuz bilgileri unutmamayı öğreneceksiniz.

“Hafıza Geliştirme ve Güçlendirme Teknikleri” başlıklı yazımızda size hafıza geliştirme tekniklerinden bahsettik. Daha iyi bir hafızaya sahip olmak için siz de kendinizi geliştirmek isteyebilirsiniz. bunun için iletişim sayfamızdan ya da whatsapp üzerinden bizimle iletişim kurmanız yeterli.

Oğuz Bal

Share
Published by
Oğuz Bal

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago