Anda Kalmak ve Anı Yaşamanın Önemi

Şu anda ne yapıyorsunuz: Şu anda uğraştığınız sorun nedir? Şu anda hangi düşüncelerin temellerini atıyorsun? Şu anda zihninizde ayrıntısını belirlemeye çalıştığınız projeniz nedir? Önemli olan bu sorulara verebilecek cevaplar bulmanızdır. Geçmişte ve gelecekte yaşamayı sürdürmek hayatı ziyan etmek demektir. Kimseyle yarışmadan her şeyin yani hayatın sadece bu günden ibaret olduğu gerçeğin kabullenirsek geçmişin pişmanlıklarından ve geleceğin endişe ve kaygılarından kendimizi kurtarmış oluruz.

Tüm kainatın son hali su anda içinde bulunduğumuz andır. Klavyedeki her harfe dokunuşumda birazda ileriye gitmekte ve pc de karşımda duran yazılar geçmişin bir anı olarak karşımda durmaktadır. O halde geçmişi geri getiremeyiz gelecekte ise nelerin bizi beklediğini bilemeyiz. Yolumuz üzerinde hep bir ölüm ve aynı zamanda hep bir doğum görmekteyiz. Bizse belli bir süre için bu anlara şahitlik ediyoruz gerçekte hayatın ne kadar kısa olduğunun farkında değiliz, belki bunu fark etsek işte o kısacık tabir ettiğimiz anların bile nasıl tadını çıkarabileceğimiz endişesine kapılarak hayatımızı daha tasarruflu ve coşkulu yaşayabiliriz.

Mutlu olmak için anı yaşamak çok önemlidir. Bu konuda https://www.sayginnlp.com/mutlu-olmak-istiyorsaniz-ani-yasayin/ yazımız ilginizi çekebilir.

Şimdiki Anda Kalarak Hayatın Tadını Çıkartın

Evrendeki hiç bir şeyin yerinde durmadığı bilimsel bir gerçektir hatta uzay dediğimiz o sınırları belli olmayan ama gene bilimsel bir gerçeğe göre sonu olan mekânın bile genişlediği gene bilimsel bir gerçektir. Yani her şey hareket halinde belli bir yörüngede dönmektedir. Ruhunun farkı olduğunun da farkında olmazlar ve bu oyun ve eğlencenin bir parçası olarak hayatlarını bir kelebeğin ömrünün. kısalığında farkında olmadan tüketirler. Öyleyse daima şimdiki zamanı yaşayacak olan ruhumuzu keşfedip onu sonsuz özelliklerini kötüye kullanmamalıyız.

Bütün dini inanışların ortak noktası bu yaşamdan sonra ki bir başka yaşamın varlığı, evet aralarında büyük farklarda olsa üzerinde hemfikir olunan bu realite insanı hep derinden etkilemiştir. Bu yaşamdan diğerine geçişi sağlayacak olansa ruh dediğimiz hissedebiliyoruz ve bu ruhla yaşamın anlamının derinliklerinde geziyoruz. Bu ruhla birlikte geçmiş anılarımızı bir film şeridi gibi gözümüzün önünde geçiriyoruz bu ruhla gelecekle ilgili öngörülerde bulunup hatta onlara vücutlar inşa ediyoruz.

Şimdiyi Yaşayan ve Şimdide Üreten Bir Birey Olun

Mademki ruh ölümsüz ve her zaman şimdiyi yaşıyor ve mademki ruh bu bedenle belli bir süre için imtihana tabi tutulmuş. O halde biz bu sahip olduğumuz ruhun farkında değil ne olduğundan haberi olmayan insan yığınlarından başka bir şey değiliz. Çünkü şimdi de yaptığımız onca saçmalıklara bakılırsa bunu açıklamanın başka bir izahı kalmıyor. Şimdiyi yaşayan ve şimdide üreten bir birey olmalı ve inandığımız değerlerin hizmetinde hiç durmadan bir biriyle uyum içinde çalışan ruhlar ve bedenler olmalı.

Şimdiyi yaşamanın önemi ile ilgili yazımızı okuduğunuz. İlginizi çekeceğinizi düşündüğümüz https://www.sayginnlp.com/daha-iyi-bir-yasam-icin-ip-uclari/ içeriğimize de göz atmanızı öneriyoruz.

 

sayginnlp

Share
Published by
sayginnlp

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago