Başarılı Olmak İçin Yönteminizi Belirleyin

Yöntem neyi nasıl yapacağımız konusunda bilmemiz gereken bilgilerin sıraya dizilmesidir. Arzularının hedefe yönelmesiyle oluşan baskıda karşımıza çıkan bazı sorunları belirlememiz gereken yöntemler aracılığıyla aşarız.

İçinde bulunduğumuz zamanda artık bilgiye ulaşma ve onları öğrenme yöntemlerinde de radikal ve köklü değişiklikler oldu. Saatlerle sınırlandırılmış eğitimler pratik beceri kursları vs. Eski zamanlarda olduğu gibi bir mesleği öğrenmenin yolu uzun bir çıraklık döneminden geçmiyor.

İstemediğiniz konularda öğrenmeye çabalamak canınızı sıkacaktır. Tam olarak gerçekleştirmek istediğiniz hedef üzerinde bilgi toplamayı alışkanlık haline getirmelisiniz.

Yöntem Belirleyerek Hedefe Odaklanın

Öğrenmeyi zevkli kılan öğrendiklerinizin arzularınızla ilişkili olmasıdır. Hedefinizi ne kadar arzuluyorsanız, onunla ilgili bilgileri de o kadar zevkle öğreneceksiniz.

Başarıya ulaşma yöntemlerinde en çok zorlanılan konu harekete geçmektir. İsterseniz bu konuda yayınlamış olduğumuz https://www.sayginnlp.com/basarili-olmak-icin-hemen-harekete-gecin/ yazımıza göz atabilirsiniz.

Arzulanan hedefe giden yolda zamanın ne kadar değerli olduğu realitesinin önemi şimdi çok daha iyi algılanan toplumsal bir gerçek olmuştur. En önemlisi bu yolda ilerlerken gerekli bilgileri toplamayı ve öğrenmeyi alışkanlık haline getirebilmemiz. Eğer ona ulaşmayı çok arzuluyorsak o bilgileri beynimize kaydederken de o kadar zevk alacağız ve eğleneceğiz demektir. Zaten dikkatimiz ve refleks haline gelmiş algılarımız neyin bizimle ilgili neyin bizimle ilgili olmadığını otomatik bir hale getirecektir. Böylelikle hedefimizle ilgili her konu bu hassas algılarımıza takılacaktır.

Başarıya Ulaştıran Yöntemler Nelerdir?

Çoğumuzun başaramama nedeni hedefsizliğimiz değil, ama hedefimizin bulanıklığıdır. Kesin olmayan hedef, uğrundaki binlerce saatlik emeği boşa çıkarır. Hedefte başarıya ulaşmanın olmazsa olmazlarından biri de o hedefe ulaşmadaki kararlılığımızdır. Netleşmemiş hedeflerdeki harcanan zaman boşa beyhude harcanmış zamandan başka bir şey değildir. İşte çoğu insanın başarısızlığının altında yatan neden de hedeflerindeki kararlılıklarının netleşmemiş olmasıdır. O halde bu sorulacak öncelikli soru şu olmalıdır.

Başarıya ulaştıran yöntemler ve başarı hakkında daha çok içerik okumak isterseniz https://www.sayginnlp.com/basari/ sayfamıza göz atabilirsiniz.

Neyi, nasıl, nerede, ne zaman ve tam olarak ne kadar istiyoruz. Eğer bu sorulara net cevapla verebiliyorsak doğru yoldayız demektir.

Basitçe “Başarılı veya mutlu olmak istiyorum” der. zihninizde rastgele dolaşan bir hedefin çocukça bir hayalden hiç farkı yoktur. İnsanın, nasıl yapılabileceğini araştırmadığı bir hedefi istemeye devam etmesi, onu hedeflemesi anlamına gelmez.

sayginnlp

Share
Published by
sayginnlp

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago