Cesur Olmanın Faydaları ve Cesaret

Yapılan bir araştırma Amerikan toplumunun %40’inın veya gizi utangaç olduğunu ortaya koymuştur. Biz ne yazık ki onlardan çok daha utangaç yaşıyoruz. İnsanlar kendilerini uydurma korkuların ve kaygıların emrine bıraktıklarını kabul etmek istemiyorlar. Kendimize güvenimizi kendi ellerimizle kaybediyoruz. İnanılmaz derecede utangaç ve öz güveni düşük kişilikler geliştiriyoruz.

Hepimizin aynı gezegende yaşayan ve aynı türden olan canlılar olduğumuz gerçeğini sırf aramızdaki bazı küçük farklardan dolayı unutuyor ve ilişki kurmakta utangaç ve çekingen olabiliyoruz. Evet karşımızdaki kendini bizden daha iyi ifade edebilir yada bizden daha düzgün konuşabilir ama neden daha henüz en başında üstünlüğü bir diğeri bir diğerine bırakıyor. Aslında olması gereken her alanda kora kor bir rekabet ve “ben de varım” mesajını kendi adımıza anlatabilmek değil mi? O halde madem aynı türden ve temelde bazı farklılıkların dışında aynıyız sanırım hiç kimsenin bir diğerin den üstünlüğü yok. Evet, varlığımızı bir diğerine anlatabilmek için daha cesur ve atılgan olmalıyız.

Utangaçlığı Aşmak için Cesur Olun

Sorunu hemen bu sabahtan başlayarak çözmeye başlayabiliriz. Nasıl mı? çok kolay karşımıza çıkan herkese ama herkese günaydın diyerek. Birçoğu size gülümseyerek karşılık verecek, bazıları hiç yüzünüze bile bakmayacak, kimi sizi duymayacak bile ama siz aldırmadan her şeye günaydın diyecek ve güne karşı atılabilecek en cesur adımı atmış olacaksınız. Düşünsenize kendinizde ve etrafınızda yapmış oldunuz değişimi. Metrodasınız ve şehir hayatının kasveti tüm gücüyle üstüne çökmüş insanların arasından herkese günaydın ya da merhaba diyerek ilerlediğinizi, eğer sizdeki bu pozitif enerjiden sadece bir kişi bile etkilense gene de kendinizi çok mutlu hissetmelisiniz. Çünkü her gün aynı yolculuğu beklide aynı yüzlerle gerçekleştiren insanların asık yüzleri arasında çok büyük bir göstererek pek sık beklide hiç yapılmayan bir davranışı sergiliyor cesur olmanın faydalarını yaşıyor olacaksınız.

Cesaret kazanmak için ilk olarak öz güveninizi geliştirmeniz faydalı olabilir. Öz güven kazanmak ile ilgili https://www.sayginnlp.com/oz-guven-ve-oz-saygi-kazanmak/ yazımıza göz atabilirsiniz.

Cesaret gösterebilenler risk üstlenmeye hazır olanlardır. Değişmezseniz gelişmezsiniz. Hayatın içindeki tüm yarışlarda risk alma cesaretini göze alamayanlar başarılı olamamıştır. Risk almak sorumluluğa en yüksek seviyede talip olmak demektir. Alışık oldukları hayatın sıradanlığına kendini kaptırmış olanların unuttuğu şu gerçeği hatırlatmakta fayda olacağı aşikardır siz göremeseniz de risk her şeyi kaplamıştır fakat onu fark edip üstüne gitmekle onu görmezden gelmek arasındaki ince çizgiyi iyi bilmek gerekir. İşte bu ince çizgiyi fark edenler değişimi tercih edenlerdir ve karşılığında alacakları ödül ise gelişimdir. Bu ayrıcalığa sadece risk almayı göze alanlar sahip olabilir.

Başarıya Ulaşmak için Cesur Olun

Değişmezseniz gelişmezsiniz. Şunu kabul etmeliyiz ki cesur değiliz. Cesaret sadece fiziksel bir takım kriterlere bağlı ölçülebilen bir olgu değildir tabii ki. Cesaret hayatın her alanında karşılığı olan bir barometredir. Peki, en basitçe bunu nasıl deneyebiliriz tabii ki ilk karşınıza çıkan biriyle kavga edin demeyeceğiz. Öz güveninizle alakalı bir cesaret testi mesela çok pahalı bir restorana girip cebinizdeki para miktarınca bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Yada çok lüks bir mağazadan içeri girip fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Ve gerildiğinizi hissedebiliyorum. Ama üzerimizdeki o baskıyı işte böyle cesur adımlarla atabiliriz. Atılan cesur adımlar bizi başarıya yani büyük hedeflere ulaştıracaktır.

Cesaret ve cesur olmak hakkında daha çok yazı okumak isterseniz https://www.sayginnlp.com/cesaret/ sayfamıza göz atabilirsiniz.

sayginnlp

Share
Published by
sayginnlp

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago