Categories: Başarı

Başarılı Olmak İçin Mazeret Yok

Başarıyı hedefleyen insan için mazeret ya da bahane üretme gibi kelimeler literatürde asla yoktur. Çünkü bahane kelimesi teslim olmakla eş anlamlı bir tanımdır. İnsan mazereti içinde bulunduğu şartlara teslim olduğunda yaratır.

Ama unutmayalım ki eğer insan bu bahane üretme hastalığına bir yenik düştü mi artık onun elinden kurtulma öyle kolay mümkün değildir. Başarılı olmak için yapılması gerekenler arasında listenin en başında bahane ya da mazeret üretmeyi bırakmak vardır. Zorluklar ve sıkıntılar sadece kısıtlı imkanlara sahip olan insanların karşılaştığı bir durum değildir bu fakir-zengin, güçlü-zayıf tüm insanların hayatında var olan bir gerçektir. Sıkıntı yaşamayan insan kesinlikle yoktur ve beklide çok zengin bir insanın yada fiziksel anlamda çok güçlü insanın bile karşılaştığı zorluklara yenildiğine şahit olunmuştur. Fakat burada önemli olan bu zorluklara karşı takındığımız tavır evet en önemlisi bu işte. Gerçekten o zorlukla yüzleştiğimizde hatta bizi bir hamlesiyle korkutmaya çalıştığında kaçıyor muyuz ya da ne olursa olsun sonunda diyerek sonuna kadar mücadelemi ediyoruz. Sonunda ne olursa olsun ister kazanalım ister kaybedelim fakat unutmayalım ki mücadeleden hiç vazgeçmeyelim.

Başarılı Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Çevremizdeki insanların nasıl kendilerini engellediklerine bakın. Kendilerine engel olmakla kalmıyorlar, başkalarına da engel oluyorlar. Başarının gerektirdiği bedeli ödemekten korktuğumuzda süper bahaneler buluruz: “Ben yapamadım, çünkü çok haklı nedenlerim vardı. Eğer bana fırsat verilseydi neler yapacaktım. Ne büyük işleri başaracaktım.” Deriz. Size fırsat verilmedi mi? Kim olduğunu ve nasıl bir güce sahip olduğunu anlayamayan insanlar mücadelede havlu attıkları için sonraki yaşamlarında devamı geçmişe takılı kalırlar yaşadıkları olumsuz bir olaydan dolayı engellendikleri tezini eğer gerçeği göremezlerse sonsuza kadar tekrar ederler. Başarılı insanlar her zamanda, her ortamda, her şartta çalışabilmeyi başaran insanlardır. Sıradan insanlar, sadece moralleri yerinde olduğunda, canları istediğinde çalışabilirler.

Başarılı olmak için temel kurallardan biri kuşkusuz hedef belirlemedir. İsterseniz bu konuda hazırlamış olduğumuz https://www.sayginnlp.com/hedef-belirlemede-w-disney-ve-a-nobel-ornekleri/ içeriğimize göz atabilirsiniz.

Bu uzun hayat yolculuğunda karşımıza her türlü zorluk çıkacaktır. Hele birde başarı elde etmeyi hedef edinmişsek işler daha da zorlaşacaktır. Ama her zaman başarıyı elde etmiş ve onu korumayı başarmış insanların ibretlik hayat hikayelerini hatırlamalı ve hatta etrafımızda olup bitenlere karşı daha duyarlı olarak bulunduğumuz şartların kıymetini ve değerini daha zor durumdakilerle kıyaslayarak kendimizi motive edebiliriz. Bugün yiyecek bir yemeğimiz varsa olmayanları bir yemeğimiz varsa olmayanları düşünebiliriz, eğer toplumsal anlamda huzurlu bir ortam yaşıyorsak savaş halindeki insanları anımsayarak daha fazla çalışmak ve başarıyı bir adım daha yaklaşmak için gerekli imkanlara sahip olduğumuzu anlayabiliriz.

Mazeret Üretmeyi Bırakın ve Zincirlerinizi Kırın

Yeryüzünde yaşayan her canlının yapması gereken görevleri vardır. Yani her canlı her bir canlının ama yapması gereken göre vücut bulmuştur. O halde yapması gereken sadece ürettiğimiz bahaneler zincirlerini kırıp adı ne olursa olsun bir hedefe yönelmektir. Bunu görebilen gözlere etrafında birçok örnek vardır. Yeryüzündeki en ayrıcalıklı yaratık olan insanın kendini bu kadar hafife alması ve akıp giden bu hayata karşı mazeretler üreterek kayıtsız kalması sanırım anlaşılır bir şey değildir. Zincirlerinizi kırmak için mazeret üretmeyi bırakmanız gerektiğini hatırlayın.

Başarılı olmak ve hedeflerinize ulaşabilmek için büyük düşünmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Her başarı hikayesinin ardında bi düşünce yatar ve başarının büyüklüğü bu düşüncenin büyüklüğü ile ilgilidir. Büyük düşünme ile ilgili hazırladığımız https://www.sayginnlp.com/basarili-olmak-icin-buyuk-dusunme-aliskanligi-kazanin/ içeriğimize mutlaka göz atın.

Bir maraton yarışın da asıl önemli olan birinci olmak değil o bitiş çizgisine varabilmektir o çizgiye ulaşmak başarmak demektir finişe metreler kala yorgunluktan düşen bir maratoncunun kalkarak yüzündeki acı ifadesiyle çizgiye yaptığı hamleler bunun kanıtı değil midir. O an o çizgiden başka hiç bir şeyin önemi yoktur onun için hiç bir sesi duymaz etraftaki binlerce insan onun umurunda değildir sadece o ve çizgi. Nihayet vardığında artık başarmıştır.

Harekete Geçmek ve Başarı için Mazeret Yok

Büyük başarıların altına imza atmış insanlar bu başarıları kolay elde etmemişlerdir. Bize basit gibi görünen he işin gerisinde büyük fedakarlıklar ve emek vardır ve bunlar hiç bahanenin arkasına sığınmadan özveriyle elde edilmiş başarılardır.

Cesaret üzerine gittiğiniz korku, korku içinde sizden kaçacaktır. İçimizdeki gerçek beni fark ettiğimizde aslında ne kadar güçlü ve özel olduğumuzu anlayacağız ve muhakkak bize ait başarılacak bir şeyin varlığı içimize doğacak.

Tüm korkularımızın üstüne büyük bir cesaretle atılıp daha ileriye varma arzusuyla yanıp tutuşacağız. Kayaları delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir. Bizi de başarıya götürecek formül azda olsa devamlı olmak vazgeçmemek basitte olsa hiçbir işi ertelememek kimseye bir şey ispat etmek için değil varlığımızın gayesi olarak bunu amaç edinmek. İşte o zaman bu amaca hizmet eden hedefe yürüyen ben yapması gerekenleri yapan bir insan olmanın bahtiyarlığına erişmiş olacaktır.

sayginnlp

Share
Published by
sayginnlp

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago