Categories: EFT

EFT Duygusal Özgürleşme Tekniği Nedir?

EFT ya da Türkçe açılımı ile duygusal özgürleşme tekniği, yaşamımızda başarımızın, sağlığımızın ve iş hayatımızın önündeki engelleri yok etmeye yönelik bir tekniktir. Aynı zamanda da gücümüzü ve esin kaynaklarımızı artıracak biçimde bizi kelimenin tam anlamıyla yeniden enerjik hale getiren, son derece basit ama olağanüstü etkili bir yöntemdir.

Son on beş yıl içinde dünyanın her yanındaki genç ya da yaşlı milyonlarca insan gerek kendi sorunlarını gerekse başkalarının sorunlarını tamamen yeni bir yöntemle çözen EFT Duygusal Özgürlük Tekniğinin hem yararlı hem de kolay bir teknik olduğunu fark ettiler.

EFT Yöntemi Yeni mi?

EFT Duygusal Özgürlük Tekniğinde en az on bin yıldır sözü edilen enerji noktaları ve bölgeleri kullanılıyor ancak biz çağdaş EFT Tekniği’ni insanlık tarihinde daha önce hiç denenmemiş bir şekilde uyguluyoruz. Bu yöntemde EFT Duygusal Özgürlük Tekniği daha önce hiç yaşamadığımız deneyimlere kapı açmaktadır ve bu da son derece heyecan vericidir.

Duygusal Özgürlük Tekniği Etkili mi?

EFT’yi uyguladığımızda sorunlarımız yok olup gitmekle kalmaz, bize başka kazançlar da sağlar. Enerjimizi yükseltebileceğimizi öğreniriz, böylece korkunun yerini artık cesaret ve gurur alır. Keder ve elemin yerinde artık özgürlük vardır. Öfke ve nefretin yerini de sevgi alabilir.

Bundan daha fazlası da vardır… Duygularımız değiştiğinde düşüncelerimiz ve bedenlerimiz de değişir.
Kendimizi enerjik, güçlü ve mutlu hissettiğimiz zaman düşüncelerimiz ana berrak, daha mantıklı hale gelir, zihnimizin güçlerinden faydalanma sansını elde ederiz. Benzer şekilde enerjimiz yüksekken bedenlerimiz de daha mutlu olur, kendilerini daha güçlü, daha sağlıklı, daha hafif ve daha genç hissederler

Bunca yılın ve bunca deneyimin ardından pek çok iyi şeye EFT Duygusal Özgürlük Tekniği kadar basit bir teknikle ulaşılabileceğini düşünmek halen daha son derece olağanüstüdür. Tek yapmamız gereken, enerji bedenlerimizden enerji blokajlarını kaldırmak ve ardından enerji akışının daha da iyileşmesi için çalışmaya devam etmektir. O zaman kelimenin tam anlamıyla, gerçekten daha enerji dolu oluruz.

EFT’nin Diğer Tekniklerden Farkı Nedir?

EFT Duygusal Özgürlük Tekniği söz konusu olduğunda mükemmel olan ve onu eski enerji çalışmaları ve duygusal kontrol sağlama yöntemlerinden ayıran şey, EFT yönteminin her birimiz için kişisel olmasıdır.

Hazır fikirler üzerine düşünüp meditasyon yapmak veya yan yana dizilip başkalarıyla ayni şeyleri düşünerek aynı hareketleri yapmak yerine bu duygusal özgürlük tekniğinde bireysel sorunlarımız üzerinde çalışırız ve onlarla mücadele ederiz. Nasıl davranacağımıza, neyi nasıl çözeceğimize kendimiz karar verir, sonunda kendi hayatımızda söz sahibi oluruz. Her birimiz tümüyle kendimize özgü bireyleriz.

Hepimiz doğuştan farklıyız. Yaşam deneylerimiz bizi biçimlendirmekte ve-iyi ya da kötü- tüm yaşadıklarımız hepimizi her gün biraz daha farklı kılmaktadır. Dolayısıyla her birimizin kendi sorunları ve bunları çözmek için kendine göre bir düzeni olduğunu söylemek yanlış olmaz.

EFT (Duygusal Özgürlük Tekniği) ile Özgürleşin

Kimilerinde EFT Duygusal Özgürlük Tekniği sağlık açısından yararlı olur, kimilerindeyse en fazla önemsedikleri ilişkilerde. Kimileri öncelikle yakalarını bırakmayan anılarından kurtulmak ister, kimilerininse stres, alışkanlık, kendini küçümseme, keder ya da öfke gibi sorunları vardır.

Psikolojide EFT (Duygusal Özgürlük Tekniği)

EFT tekniği nereden başlayacağımızı ve ne yapacağımızı saptamamıza yardımcı olur. EFT terapisi gerçekten farklı bir yaklaşımdır ve onu böylesine etkili kılan da budur. Dahası psikolojide EFT’de bir sonraki tedavinin ya da şifanın “kutsal döngü zamanını” beklemek zorunda kalmayız.

EFT’den sadece psikolojik destek amacıyla terapide değil herhangi bir anda ve her yerde yararlanabiliriz. Bu nedenle bu tekniği gün içindeki düzensizlikler ve süregelen “terslikler” için tümüyle bireysel olarak dilediğimiz şekilde uygulayabiliriz.

EFT kelimenin tam anlamıyla avuçlarınızın içindedir. Bu basit kuralı öğrendiğiniz anda onu sahiplenebilirsiniz; o artık sizindir ve onu dilediğiniz anda kullanabilirsiniz. Burada pahalı aletler, yenilenmesi gereken reçeteler yok. EFT duygusal özgürlük tekniği eğitimi alarak bir kere öğrendiğinizde sonsuza dek sizindir ve onu başkalarıyla da özgürce paylaşabilirsiniz. Bu tekniğin nasıl uygulandığını ve iyileştirme noktalarının yerini çevrenizdekilere on dakikada gösterebilirsiniz.

Bu harika bir armağan… Ancak değerini tam olarak kavramaya ve takdir etmeye henüz başladık.
Eğer EFT uygulamasına yeni başladıysanız tekniği uyguladıkça ustalaşacağınızı söyleyelim, Özellikle de hemen vazgeçmez ve gerçekten enerji sahibi oluncaya kadar uygularsanız… EFT kendinizi anında daha iyi hissetmenizi sağlasa da-ki EFT enerjisinin özü budur!- bu sadece bir başlangıçtır.

EFT yöntemi uygulaması yaparken o anda umduğumuz sonucun çok ötesine, yepyeni bir olanaklar ve potansiyeller alemine ulaşırız. EFT (Duygusal Özgürlük Tekniği) Kalp ve Ruh Protokolü’nde tekniği kullanmaya başlamak için gerekli açıklama ve egzersizleri bulacak, çeşitli sorunlarla kolayca ve etkili bir şekilde nasıl başa çıkıldığına dair örnekler göreceksiniz. Başlangıçtaki en önemli öğüt şudur: Tıklamaya başlayın yeter!

EFT Tekniği Gerçekten Faydalı mı?

Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT yöntemi) bugün, yirmi birinci yüzyılda gerçek dünyada yaşayan gerçek insanlar içindir. Bu insanlar altı bin yıl önce yaşamış olanlardan çok farklıdır. O dönemde enerjiden yararlananlar, bizim bugün karşılaştığımız sorunları ve zorlukları en çılgınca rüyalarında bile göremezlerdi. Ufacık köylerde yaşayan, toprağı işleyen ve beşikten mezara tüm yaşamları önceden planlanmış olan insanlardan farklı besleniyor, farklı davranıyor, çok farklı düşünüyor ve her gün bir sürü sorunla karşılaşıyoruz.

EFT tekniği uygulayanlar; daha önce denedikleri eski bazı yöntemlerden fayda saylayamadıklarını ancak duygusal özgürleşme tekniği ile adeta yeni bir başlangıç yaptıklarını ifade ediyorlar. EFT Duygusal Özgürlük Tekniği protokolünün, onun hissettirdiklerinin ve üzerinizdeki etkilerinin sizi büyülemesine izin verin.

Düşüncelerinizde ki, bedeninizin duyumlarındaki ve duygularınızdaki en ufak değişimlere ve devinimlere dikkat edin. Yalnızca EFT eğitimi ile sadece tekniği öğrenmekle kalmıyor, aynı zamanda da kendinizle, çalışma yönteminizle, aklın, bedenin, ruhun etkileşimiyle ve bunların birbirlerini etkilemesiyle ilgili olarak tamamen kişisel önemli bilgiler ediniyorsunuz.

EFT Duygusal Özgürlük Tekniği uygulamasının birbirinden harika yanları var. Bu sayede kendimizi daha iyi anlamaya başlıyor, bu süreçte çıkarlarımız doğrultusunda kendimizle daha iyi bir ilişki kuruyoruz. Bu anlayış içinde kendinize iyi davranın, basit kuralları izleyin ve yaşadığınız stresi göz önüne alarak öncelikle bunun üzerinde çalışmaya başlayın ki kendi EFT’nizi keşfederken sakin ve istekli bir hava içinde olasınız. Şimdi daha fazla zaman kaybetmeden EFT yönteminin, işlevini ve sizin için neler yapabileceğini öğrenmeye başlayalım.

EFT Yöntemi Vuruş Noktaları

EFT Duygusal Özgürlük Tekniği Nasıl işler?

Bütün insanların bir enerji bedeni vardır. Enerji bedenini göremediğimiz ve ölçemediğimiz için onun neye benzediğini tam olarak bilemiyoruz. Enerji bedeni hakkında birtakım bilgilere sahibiz.

  • Bu enerji bedeninin bir enerji başı var, enerji aklı,
  • Enerjiden oluşan elleri var, iyileştirici eller,
  • Kalp merkezi gibi enerji organları var
  • Enerji çok sayıda enerji akışı ile bedene girer, içeride baştan başa ilerleyerek ve dışarı çıkarak enerjiyi taşıyan enerji kanalları var
  • İşlevini tam olarak yerine getirebilmesi için enerjinin, enerji bedeninin içine girmesi, onu baştan başa geçmesi, sonra da dışarı akması gerekir.

Bazen bu enerji akışı engellenir. O zaman enerji bedeninde sorunlar ortaya çıkar:

Bu enerji blokajının yalnızca bulunduğu yerdeki vegi (var olan enerjisel gerçeklik) etkilemekle kalmadığına, tüm enerji akışlarının etkilenip aksamasına neden olduğuna dikkat edin. Enerji blokajları bir sürü yan etkiye sahiptir ve “akıl beden/enerji beden sistemi”nin dengesini tümüyle bozar.

EFT yöntemi ile bu enerji blokajı kaldırıldığında-tepedeki rahatlamadan dipte daha fazla enerji olmasına kadar insanının kendini daha iyi, çok daha canlı ve “enerjik hissedeceğini” anlamak hiç de zor değil.

EFT Bütün Bunları Vuruş Noktaları ile Yapıyor

EFT eğitimi ile öğrenebileceğiniz bu vuruş noktaları son derece pratik bir şekilde uygulanabiliyor. EFT vuruş noktaları ile blokajlar temizlendiğinde kişi kendini daha farklı, daha iyi ve daha enerjik hissetmeye başlar. Duygular değişir, düşünceler değişir ve bunun sonucu olarak pek çok başka şey değişir.

EFT Enerji Bedeni İçerisindeki Enerji Akışını Artırır.

Enerji bedeninde olumlu ve güçlü bir enerji akışı varsa -mutluluk, kişisel güç, kendini iyi hissetme, anlayışlı olma, sevecen davranma gibi- olumlu duygular ediniriz.

Enerji sistemi içindeki enerji akışı kesintiye uğradığındaysa bunun aksine olumsuz duygular stres, panik, öfke, hüzün- ortaya çıkar ve duygularımızın etkisiyle fiziksel bedenimizde de gerçek rahatsızlıklar meydana gelir.

Enerji bedenimizdeki enerji akışını iyileştirmek için enerji noktalarına tıkladığımızda enerji blokajlarından kurtulabiliriz. Böylece enerji akışı düzene girer ve kendimizi daha iyi hissetmeye başlarız. Enerji akışını düzenlemek için enerji noktalarına tıklamayı sürdürürüz ve kendimizi daha da iyi hissederiz! İşte bu kadar basit. EFT Duygusal Özgürlük Tekniği kolay ve işe yarar bir teknik olduğu için bu kadar iyi işlemekte ve birçok insanın sorunlarına asmasına yardımcı olmaktadır.

Dolayısıyla yıllardır milyonlarca insanın yaptığı gibi düşüncelerden ve anılardan bir şekilde kurtulmaya çalışarak hiç beklenmedik sonuçlarla karşılaşmak yerine, sorunun asıl kaynağı olan enerji bedeninde EFT Tekniği ile çalışmak bize kendimizi iyi hissetmek’ için insanlık tarihinde ilk kez gerçek bir araç sunuyor.

Göreceğiniz gibi bu basit ama çok etkili keşif yalnızca akla yakın olmakta kalmayıp uygulamada da faydasını kanıtlamıştır. Bugün dünyanın dört bir yanındaki on binlerce terapist, bu fikre dayalı farklı çeşitlemeleri kullanarak danışanlarını her cinsten uzun vadeli sorundan başarıyla ve sonuçları önceden bilerek kurtarmaktadır. Bir o kadar önemli olan bir diğer noktaysa, bugün dünyanın her tarafında giderek daha fazla bireyin iyi hissetmek amacıyla EFT Duygusal Özgürlük Tekniği yöntemini kullanıyor olmasıdır.
Kuramlar ve bilinçli kavrayış elbette ki iyidir ama EFT’yi bizzat uygulamadan bunun ne denli şaşırtıcı ve harika bir teknik olduğunu anlayamazsınız.

EFT ile Neleri İyileştirebiliriz

EFT Duygusal Özgürlük Tekniği bir “mucize tedavi” değildir. EFT tekniği, enerji bedeninin içindeki enerji akışının önünde duran blokajları (tıkanıklıkları) ortadan kaldırır. Bu da bize farklı bir bakış açısı kazandırarak mevcut sorunlarımız için yeni bir yaklaşım sunar ve bu çok önemlidir.

Bu tekniğin, EFT’nin kökeni olan enerji bedeninden kaynaklanan tüm sorunlar açısından önemli iyileşmeler sağlamasını bekleyebiliriz. Buna her şeyden önce her türlü duygu dâhildir. Duygular, enerji bedeninin içindeki koşullar hakkında bize bilgi veren birer geri bildirim aracıdır. Olumsuz duygular, enerji bedenindeki arızaların ve blokajların göstergesidir ve kendimizi “kötü” hissetmemize yol açarlar.

Olumlu duygularsa enerji bedeninin içindeki serbest akışın göstergesidir ve bize kendimizi “harika” hissettirirler. Gerçek duyguların bir fiziksel bileşeni vardır. Yani bedeninizde fiziksel olarak titreme, basınç, sıcak basması, bulantı, çarpıntı, zonklama, sarsılma gibi duyumlar hissedebilirsiniz. Bunlar, tıpkı paslı bir çiviye bastığınızda duyduğunuz fiziksel açıda olduğu gibi, gerekli önlemleri almanız için enerji bedeninizin fiziksel bedeninize gönderdiği mesajlardır.

Enerji ve duygular hakkında çok az şey bilinen dönemde insanlar hislerle enerji bedeninin devinimleri arasındaki bağlantıyı anlayamıyordu. EFT Duygusal Özgürlük Tekniği ile enerji akışını güvenle ve bilinçli bir şekilde düzenleyebiliyoruz. Böylece kendimizi kelimenin tam anlamıyla “daha iyi’ hissedebiliyoruz.
Öncelikli ve en önemli EFT Duygusal Özgürlük Tekniği uygulaması duygusal tedirginlikleri, duygusal stresi ve duygusal acıları iyileştirmektir.

İnsanın deneyimlediği sorunların hepsiyle değilse bile çoğuyla bağlantılı bir duygusal rahatsızlık biçimi vardır. Örneğin kişi fiziksel olarak hastalandığında korkuya ve mutsuzluğa da kapılabilir. Hastalıkla ilgili duyguları iyileştirmek üzere EFT uyguladığımızda enerji bedenindeki enerji akışını iyileştiririz. Hastalıklar iyileşmeyebilir ama kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlamış oluruz Kişiyi duygusal stresinin büyük bir bölümünden kurtardığımız için de bedenin kendini daha hızlı bir şekilde onarma şansı olur.

EFT Bir Tedavi Yöntemi mi?

  • EFT Tekniği tedavi yöntemi değildir ve fiziksel hastalıkları iyileştirmez.
  • EFT yalnızca bir sorunun enerji sistemindeki bileşenlerini iyileştirir. Ama bu sayede çok sayıda olumlu etki ortaya çıkabilir.
  • Aynı şekilde EFT, fiziksel acıları yok etmez.

Bununla birlikte fiziksel acıların da genellikle enerjisel ya da duygusal bileşenleri olabilir. Bunu EFT tekniği ile açığa çıkardığımızda yaşanan acıda da değişim olabilir. Bu, acının azalmasını ya da farklı bir biçimde hissedilmesini sağlayabilir. EFT uygulamasının kişi üzerinde ne gibi etkiler yaratacağını önceden belirleyemeyiz.

Öte yandan EFT’yi her alanda denemenin yararlı olacağını kesinlikle söyleyebiliriz. Karşılaştığımız herhangi bir sorunun enerji bedeniyle bağlantısı şimdiye dek hiç ele alınmamıştır ve zihin/beden/ruh üçlüsünün neredeyse üçte biri keşfedilmeyi beklemektedir. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT) çözülmemiş birçok soruna açıklık getirebilir ve pek çoğunda şaşılacak sonuçlar doğurabilir.

Aynı zamanda sorunlarımıza EFT (Duygusal Özgürlük Tekniği) uygulayarak çok şey öğrenebiliriz. En azından duygusal tedirginlikler ortadan kalktığında sorunu gidermek için başka neler yapmamız gerektiği konusunda akılcı değerlendirmeler yapabiliriz. Sonuç olarak EFT yöntemi, insanlığın bütün hastalıklarını iyileştirecek bir “mucize tedavi’ değildir, her türden eski, süregelen soruna şaşırtıcı sonuçlar getirip ilerleme sağlayabilecek yeni bir yaklaşımdır.

Hızlı ve acısız bir yöntemdir; enerji bedeninin içindeki akışın geliştirilmesi insana her zaman için fayda sağlar. Bu yüzden şöyle diyoruz: “EFT’yi Her Alanda Deneyin!”

Oğuz Bal

Share
Published by
Oğuz Bal

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago