Categories: Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Uzmanı Nedir?

Her insanın içinde keşfedilmemiş bir yetenekler hazinesi vardır. Bundan bütünüyle yararlanabilen insanların sayısı ne yazık ki çok azdır. Bunu sebebi ya bu hazinenin farkına varamayışımız ya da onu geliştirmek için gerekli bilgiye sahip olamayışımızdır.

Gelişebilmek ve başarılı olmak için insanların bir dizi temel hayat becerisine ya da dallara ihtiyacı için bilgi ve beceriyi doğru harmanlamak gerekir. Nasıl plan yapacakları, öncelik belirleyecekleri, değişiklik yapmayı, bakış açısı oluşturmayı, karar vermeyi, yorumlamayı, öğrenmeyi, hatırlamayı, özetlemeyi, iletişim kurmayı, problem çözmeyi, kalite üretmeyi ve hatta öz disiplini kullanmayı, yaratıcı ve esnek olmayı, hoşgörülü olmayı ve stresle yaşayabilmeyi öğrenmeleri gerekir. Bu dalların hayat ağacının gelişiminde çok önemli bir rolü vardır.

“Kişisel Gelişim”; içimizdeki olumsuz düşünce, yargı ve inanç kalıplarını değiştirerek olumlu olan yeni düşünce, yargı ve inanç kalıplarını benimsemektir. Başkalarıyla iyi ilişkiler ve iletişim kurmada adımlar atmaktır.

Kişisel Gelişim Nedir?

“Kişisel Gelişim”; İnsanın bulunduğu hal ve durumundan, kendisinin en yüksek potansiyelini ortaya çıkartmasıdır. Kişinin sahip olduğu potansiyelin farkına varması ve mevcut potansiyelinin gelişmesine yardım etmesi kendi elindedir. Program içerisinde kişilerin kendi hayatlarına uygulayabilecekleri pratik bir takım çözümler anlatılmaktadır.

Kişisel Gelişim Programı kişisel ve mesleki hayat içerisinde gerçek başarıyı yakalama konusunda rehber olmaktadır. Bireylere, özel yaşam ve iş ortamı içerisinde zoru başarmanın, etkin bir birey olmanın ve potansiyellerini nasıl arttırabileceklerinin yolları gösterilecektir.

Kişisel gelişim eğitim programları özellikle kişisel gelişim ve sosyal başarı alanında uzmanlaşmış eğitmen kadrosu ile bireylere hayat boyu başarı için gerekli bilgileri sağlamak için geliştirilmiştir.

Kişisel Gelişim Uzmanı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kişisel gelişim uzmanı olabilmek için kendinizi NLP ya da Koçluk Eğitimleri konusunda geliştirmelisiniz. NLP programlarına ilgi duyuyorsanız sayginnlp.com/nlp-egitimi/ sayfamızı, koçluk programlarına ilgi duyuyorsanız sayginnlp.com/kocluk-egitimleri/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kişisel gelişim alanında yazılmış çok sayıda kitap bulunmaktadır. Kişisel gelişim kitapları daha çok kişisel gelişim teknikleri konusunda bilgi vermek ve pozitif düşünme metodlarını aktarmak adına yazılmaktadır. Eğer ilgi duyuyorsanız Cemal KONDU’ya ait, son derece sade bir dille yazılmış olan kişisel gelişim kitabını kesfetkendini.com/Kitap/Herkes_Icin_NLP.pdf adresinden ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.

Kişisel gelişim, en kısa ifade ile kişinin kendisini geliştirmek adına yaptığı her şey olarak tanımlanabilir. Yani kişinin bir kişisel gelişim eğitimi alması ya da herhangi bir konuda bir kitap okuması, bir kursa katılması gibi bütün çabalar kişinin gelişimine katkı sağlayacağı için kişisel gelişimin alanına girer.

sayginnlp

Share
Published by
sayginnlp

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago