Categories: Reiki

Reiki – Evrensel Yaşam Enerjisi

Reiki kelimesi iki Japonca kelimeden gelir – evrensel anlamına gelen “Rei” ve yaşam enerjisi veya yaşam gücü anlamına gelen “Ki” dolayısıyla Reiki Evrensel Yaşam Enerjisidir (veya gücü). Bütün evren
veya kozmos bu görünmez yaşam enerjisi ile doludur ve bu enerji bütün canlıların yaşamlarını ve sağlıklarını sürdürmelerinin temelidir. Bütün canlılar mütemadiyen bu sonsuz enerjinin içinde yüzmektedirler ve bu enerjiyi içlerine çekerler.

Bu yaşam gücü bütün canlılara hayat verir. Bir canlı yaşadığı sürece içinde dolaşım halinde olan bir yaşam enerjisi vardır. Reiki öğrenmek bu enerjiyi kontrol etmenizi ve yönlendirmenizi sağlar.

Öldüğünde yaşam enerjisi ondan ayrılır. Eğer yaşam enerjimiz tükenmişse ve serbestçe akmıyorsa kendimizi daha sağlıksız hissederiz, moralimiz düşük olur ve daha çabuk hasta oluruz. Yaşam enerjimiz yüksek olduğunda ve serbestçe aktığında sağlıklı oluruz ve moralimiz yüksek olur. Reiki şifa çalışması ya da yaşam enerjisinin temel görevi fiziksel bedene enerji vermek olsa da daha sonra açıklanacak olan bir mekanizma yolu ile zeka üzerinde de büyük etki yapar.

Reiki Öğrenmek ve Uygulama

Reiki uygulama tavsiyeleri ile ilgili https://www.sayginnlp.com/reiki-uygulama-tavsiyeleri/ içeriğimiz ilginizi çekebilir.

Çinliler bu evrensel yaşam enerjisi için “Chi”, Hindistanlılar “Prana” veya yaşamsal enerji, Japonlar “Ki” isimlendirmesi yaparlar. Bu enerji normalde bize aşağıdaki maddeler ve kaynaklardan gelir:

  1. Hava
  2. Güneş Işığı
  3. Toprak
  4. Yiyecekler
  5. Su
  6. Ağaçlar
  7. Açık hava (gökyüzü)

Yukarıdaki maddeler ne kadar taze ve doğal olursa, onlardan alınan Prana da o kadar kaliteli ve fazla olur. Dolayısıyla, bu enerjinin doğada bulunan beş elementle (Hava, Su, Ateş, Toprak, Gökyüzü) ilgili
beş özeliği (Panch Prana) olduğunu görebiliriz. Doğayla fiziksel temas halinde olduğumuzda, örneğin güneşe çıktığımızda, sudan ve sulu bitkilerden faydalandığımızda, bir kayaya tırmandığımızda veya bizi saran rüzgârın hissettiğimizde bu yaşamsal yaşam enerjisini içimize çekiyoruz. Doğadan böylesine derin bir şekilde beslenmek insanı rahatlatır ve yeniden canlandırır. Taze doğal yiyecekler ve ağaçlar da bize çok fazla prana verir ve bizi canlandırır çünkü doğada bulunan bu beş elementten sürekli prana alırlar. Çok sıcak yaz aylarında bile büyük bir ağacın gölgesinde uzanmanın ne kadar rahatlatıcı, yaşam enerjisini arttırıcı ve canlandırıcı olduğunu gözlemlemiş olmalısınız.

Reiki öğrenmek ve reiki master uyumlaması almak istiyorsanız reiki 1-2-3 eğitimleri için https://www.sayginnlp.com/reiki-egitimi/ sayfamızı mutlaka inceleyin.

Reiki ve Meditasyon

Bu evrensel yaşam enerjisi içimize Taç çakra dan (Crown Chakra) girer. Reiki enerjisi tüm yaşayan varlıklar için doğumdan itibaren doğal olarak sunulmuşken, sonraları değişik yaşam biçimi kusurları nedeni ile, zihni gerilimler ve olumsuz tutumlar gibi, kendiliğinden akması aksi tıkanıklığa uğrar, günkü doğal iyileştirici bağlantı bozulmuştur. Bununla beraber, güvenilir bir reiki uyumlama ve şifa işlemi veya bir reiki master aracılığı ile uyum sağlama işlemi sayesinde tıkanan enerji kanalları tekrar açılır ve Reiki enerjisi yine serbestçe akmaya başlar. Reikiyi diğer pratik veya enerji iyileştirici biçimlerden ayıran bu başlatıcı işlemdir.

Meditasyon yapmak, bu yaşam gücü enerjisine dalmanın bir başka yoludur. Ama burada reiki meditasyon ile ulaşılan bu yaşam gücü enerjisinin kaynağı farklıdır. Yaşam enerjisi aracılığı le bu veya bir başkası ile iyileşme, insan medeniyeti kadar eskidir. Reiki günümüzdeki şekli ile 175 yıl önce Dr. Mikao Usui adı bir Japon tarafından yeniden keşfedilmiştir.

Reiki (Evrensel Yaşam Enerjisi) şifası hakkındaki bütün yazılarımıza ulaşmak için https://www.sayginnlp.com/reiki/ sayfamıza mutlaka göz atın.

Oğuz Bal

Share
Published by
Oğuz Bal

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago