Categories: Reiki

Reiki ile Kendine veya Başkalarına Enerji Nasıl Verilir?

Reiki uygulaması yapılacak kişi rahat bir şekilde, uzun bir masaya genellikle sırt üstü yatırılır. Eğer problemli bölge sırtında veya vücudunun arka kısmında ise yüzükoyun da yatırılabilir.

Reiki alıcısının kolları ve bacakları vücuda paralel olarak uzanmış olmalıdır, çünkü kol ve bacaklar paralel olmaz, birbirine kavuşturulmuş şekilde olursa enerji tam olarak vücutta akamaz. Reiki veren kişiler ise masanın etrafındaki sandalyelere rahat bir şekilde oturabilirler.

Genellikle vericilerden bir kişi baş kısmında, 2 kişi karşılıklı karın bölgesinde, bir kişi de ayakların ucunda oturur, yani masanın 4 kenarında 4 kişi olabilir. 4 kişi bulunamazsa 3 kişi de Reiki verebilir, o zaman karın kısmından bir kişi Reiki verir. Kişi sayısının çok olması gönderilen enerji miktarının artmasına neden olduğu için daha etkili olduğu kabul edilir ama fazla uygulayıcı yoksa bir kişi de Reiki gönderebilir.

Reiki Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Bir Reiki seansı yaklaşık 20 dakika sürer, ancak hastalığın şekline göre bu süre arttırılabilir veya azaltılabilir, ayrıca Reiki gönderen kişi sayısı ile de zaman değişebilir. 4-5 hatta bazen daha fazla kişinin Reiki gönderdiği seanslarda, az kişinin Reiki gönderdiği seanslara göre zaman daha kısa olabilir.

Eller vücudun bikini giyildiğinde kapanan kısımları olmamak kaydı ile değişik bölgelerine dokundurulur ve uygulayıcıdan uygulanana enerji akması sağlanır. Eller ya vücuda değdirilir ya da 10-20 cm. kadar uzaktan tutulur. Bu uygulayan kişinin kararına kalmıştır. Şifa verme etkisi her ikisinde de aynıdır. Eller her pozisyonda aşağı yukarı 3-5 dakika durur.

Bu süre içinde Reiki veren kişi kendi iç sesini dinlemelidir. Reiki engellenmiş enerjinin vücutta kolayca akmasını sağlayarak vücudun gevşemesini, rahatlamasını sağlar. Reiki seansları, Reiki alan kişi tamamen giyinik vaziyette iken yapılır.

Reiki Seansı Nasıl Bitirilmelidir?

Reiki verme seansı, Reiki verilen kişinin aurası üç kere düzeltildikten sonra bitirilmeli ve kişi öyle kaldırılmalıdır. Auranın düzeltilmesi, sanki kişinin üzerinde buruşuk bir çarşafın var olduğunu düşünerek, bu çarşafı düzeltiyormuş gibi, fiziksel bedeninin 5-10 cm. uzağından, baştan ayağa doğru aurayı üç kere okşar gibi dengelemekle olur.

Kendi kendine Reiki vermek insanın çok rahatlamasını sağlar ve her zaman, her yerde kolayca uygulanabilir. Eller bulunulan ortama göre vücudun en uygun yerine dokundurulur ve Reiki vermeye başlanır.

Reiki Vermek için Hangi Seviyede Eğitim Alınmalı?

Herkes başka bir kişiye Reiki verebilir, eğitime gerek yoktur ancak kişinin kendine şifa verebilmesi için birinci aşama Reiki eğitimini almış olması lazımdır. Reiki eğitimi ile öğretmen tarafından öğrencinin ellerindeki çakralar açılır, öğrenci kendi kendine Reiki enerjisi verebilir duruma getirilir.

İkinci aşama Reiki eğitimi alanlar, Reiki sembollerini kullanarak gönderdikleri enerji akımını daha etkili hale getirebilirler. Uzak bir mesafeye, ki bu dünyanın öbür ucu da olabilir, geçmiş veya gelecek zamana Reiki enerjisi gönderebilirler. Üçüncü aşama Reiki eğitimini bitiren kişiler ise Reiki Master‘ı yani ustası, öğretmeni olurlar.

Usui Sensei’nin söylediğine göre Reiki enerjisini almak için Reiki’ye inanmak gerekli değildir. Reiki’ye inanmayanlara veya onun varlığını kabul etmeyenlere de Reiki enerjisi gönderebiliriz ve onlar da enerjiyi alabilir. Ancak kişi enerji almayı kabul etmiyorsa ona enerji gönderemeyiz. Bu, hortum ile su tuttuğumuz kişinin hortumun ağzını eli ile kapatmasına benzetilebilir, bu durumda kişiye hortum ile su veremediğimiz gibi Reiki enerjisi de akıtamayız.

Reiki Göndermek için Kişiden İzin Alınmalı mı?

Ayrıca Reiki enerjisi gönderebilmemiz için kişinin izni gereklidir, izin alamadığımız durumlarda, örneğin kişi komada veya bize cevap veremeyecek durumda ise, kişinin yüksek benliğinden izin alınır ve enerji gönderilir. Eğer kişinin yüksek benliğinden de Reiki istediği hususunda bir bilgi edinemiyorsak o zaman enerjiyi gönderirken “Bu kişinin en yüksek hayrı için enerjiyi gönderiyorum, eğer ihtiyacı varsa kullansın, ihtiyacı yoksa veya kabul etmiyorsa bu enerji evrende ihtiyacı olan birisine aksın” diye niyet ederiz.

Reiki ile yalnız fiziksel rahatsızlıklar değil, ruhsal rahatsızlıklar, zayıf karakter, aşırı yeme, kararsızlık, sinirlilik, evham, kuşku gibi kişinin engelleyemediği olumsuz davranışlar ve sigara, içki gibi bağımlılıklar da tedavi edilebilir. Reiki’yi kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk, yetişkin, eğitimli eğitimsiz herkes çok çabuk öğrenebilir, kendine ve başkalarına uygulayabilir.

sayginnlp

Share
Published by
sayginnlp

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago