Categories: Reiki

Reiki Nasıl Çalışır?

Muhtemelen Reikinin ne olduğuna, verenin ve alanın ne hissettiğini bilmek istersiniz. Bu bağlamda önce Reiki alanları anlatmak istiyorum.

İlk tedaviyi takiben 80 yaşında bir yaşlı bayan “Ben hayatında böyle derin bir dinlenme hissi deneyimlemedim. Ben barış ve sükunet hissi ile doluyordum ve içimdeki her şey çok ferahtı. Ben onun vücudumun hasta kısımlarında nasıl çalıştığını hissettim ve Reiki gibi harika bir şey olduğu için şaşırdım.”
Daha yaşlı bir bay “bugün çok farklıydı. Bacaklarım devamlı karıncalandı ve hareketsiz duramadı.”
Bir bayan öğretmen “ben bir çok şeyler gördüm, hayaller, renkler, harika manzaralar. Çok değişik bir şeydi.”

Bir genç kız “O güzel ve dinlendirici idi fakat özel bir şey olmadı, bu böyle mi olacak?” diyordu.

Şiddetli bir mide rahatsızlığı olan bir genç mühendis kısa Reiki uygulamasından sonra semptomlar tamamen kaybolunca tepkisi, “siz ne yaptınız, rahatsızlığım tamamen geçti.”

Bir sekreter, uzaktan reiki uygulaması ile rahatsızlık semptomları tamamen geçince “Bu harika bir şey”
Bu örnekler her insanın Reikiye farklı tepki verdiğini göstermektedir. Reiki alıcının en çok ihtiyacı olduğu yere aktığı için genel bir kural söylenemez. Reiki uygulaması sırasında deneyimlenen en genel şey bir barış ve huzur hissidir. Bu bazen emniyet ve güven hissiyle birleşir, enerjinin ince bir şekilde içine çekilmesi ile kapanmış olur. Bu bile her zaman deneyimlenemeyebilir.

Reiki Uyumlaması

Reikinin bütünleyici olarak çalıştığı söylenebilir. Bir kişiye Reiki eğitimi verdiğimiz zaman biz bunu parmaklarımız iyice kapamış durumda ellerimizi yumuşak bir şekilde vücudun muhtelif kısımlarına koyarak yaparız. Biz kısa bir süre sonra bir akma hissi duyarız bu genellikle bir ısı hissiyle beraberdir, bu bir sıcaklık veya soğukluk halinde gelebilir. Hasta da Reiki veren kadar enerji akışını ve sıcaklık veya soğukluk hissini duyar. Bazı durumlarda vücudunun bizim hissettiğimiz yerleri dışındaki yerlerde de sıcaklık hissedebilir veya biz soğukluk hissederken o sıcaklık hissedebilir.

İlginç olan, verenin eli ile alan arasına bir termometre yerleştirdiğimiz zaman dikkate değer bir değişiklik göstermez. Açıkça deneyimlenen değişiklik fiziksel olarak ölçülemez.

Çoğu reiki alanlar reiki uygulaması sırasında gevşeme hissederler, hatta uyuyabilirler, fakat bu durum reikinin etkisini engellemez. Başka durumlarda ise eski ve çözümlenmemiş deneyimler tekrar bilince gelebilir, duygusal çözülmeler meydana gelebilir, gözyaşları boşanabilir veya gülme tutabilir.

Deneyimlerle bilinmektedir ki görüş yeteneği gelişir bu özellikle muntazam meditasyon yapanlarda meydana gelir. Bir çok durumlarda reiki, tamlayıcı büyümeyi engelleyen içsel engellerin çözülmesini sağlar. Vücut hastalığı veya zayıflığı temel düzen bozukluğunun, tüm yaşamla içsel birliğin dışına düşmüş olmanın bir fiziksel ifadesidir. Bu bağlamda, çiçek özlerini kullanarak bir reiki eğitimi sistemi tesis eden Dr. Edward Bach’tan bir aktarma yapmak istiyoruz. Dr. Edward Bach der ki: “Hastalıklar materyalist metotlarla tedavi edilmez ve yok edilmezler, çünkü hastalıklarının orijini materyal değildir. Biz biliyoruz ki hastalıklar derin ve uzun süre hareket halinde olan kuvvetlerin bir son ürünüdür.”

Reiki Uygulaması

Biz görüyoruz ki reiki biz orijinal düzen durumuna yaklaştırmak için atılmış kararlı bir adımdır. Biz reiki kanalı olduğumuz zaman evrenle uyum içinde olan bir birlik durumuna geri döneriz. Bu uyum en küçük hücrelerimize ulaşmaya muktedidir biz tekrar tam ve sağlıklı yapar böylece hasta olarak kendi kendimizi tedavi yeteneğinin doğallığını anlamak üzere cesaretlendirilmiş oluruz.

Çok büyük sıkıntılar içinde olan bir hanım, reiki öğrendikten sonra bütün yaşamının olumlu yönde değiştiğini ve tüm sıkıntılarından kurtulduğunu ifade etmektedir.

Reiki kelimenin en geniş anlamıyla biz tamlık durumuna geri getirir. Çoğu kez reiki eğitimi alan kişiler yeni fikirlerle temasa geçerler. Kişilerin yeni adımlar atma veya hayatlarında bazı şeyleri değiştirme cesareti kazanırlar. Hayatları boyunca etkisinde kaldıkları sorunları farkına varırlar ve onlara çözümler bulurlar.

Reiki, reiki master olan kişinin herhangi bir bilinçli müdahalesi olmadan ve analitik düşünce kullanmadan kendi usulüyle iyileşme sağlar.

Reiki Enerjisinin Etkileri

Reiki Ne Gibi Etkiler Sağlar?

Şimdi reikinin bazı etkinliklerini sıralayalım.

  • Reiki vücudun kendi kendini tedavi eden doğal yeteneğini destekler.
  • Reiki ruha ve bedene canlılık verir.
  • Reiki ruhi denge ve zihinsel mükemmelliği yeniden tesis eder.
  • Reiki zihinde, ruhta, bedende ve duygularda her seviyede işlev yapar.
  • Reiki beden enerjisini dengeler.
  • Reiki bloke edilmiş enerjiyi çözer ve toplam gevşeme durumunu geliştirir.
  • Reiki alıcının ihtiyaçlarına göre kendini ayarlar.
  • Reiki hayvan ve bitkileri de etkiler.
  • Reiki en üst derecede rahat ve tamamlayıcı bir tedavi metodudur.
  • Reikinin hiçbir zararlı etkisi yoktur çünkü alıcıya yalnızca ihtiyacı olduğu kadar akar.

Reikinin uygulayıcı üzerinde ne etkisi vardır? O ne hisseder ve birisini onunla tedavi ederken o neyi deneyimler?

Daha önce belirttiğimiz gibi biz reiki uyumlaması sonrasında reiki için yalnızca bir kanal oluyoruz. Biz bu enerjinin kaynağı değiliz adeta bir nevi katalist gibi kendimizi onun emrine tahsis ediyoruz. Hiçbir özel güç ve yeteneğe veya büyük bir gayrete ihtiyaç yoktur. Tam terine reiki akışını bir hastanın vücuduna yönelttiğimiz zaman biz de aynı zamanda aynı enerjiyle yüklenmiş oluruz. Sıklıkla elimizde bir akış olduğunu hissini deneyimleriz.

“En iyi metotlar yaşam enerjisinin tedavi işlemi sırasında yeniden kullanılmasına yardım edenlerdir”

Paramahansa Yogananda

Reikiyi başkalarına geçirirken kendiniz de gittikçe daha fazla temizlenir, tam ve sağlıklı hale gelirsiniz. Dikkat edince yavaş yavaş içinizde bir güvenin geliştiğini göreceksiniz, zekanıza ve gücünüze olan güveniniz bütün hayatınızı kaplayacaktır. Bir gelişme olacak ve sizi anlayış ve bilgiye, tüm yaratılış bilinçli bir birlik hissine ve sevgiye yöneltecektir.

“Reiki Nasıl Çalışır?” başlıklı yazımızda size reiki ile ilgili faydalı bilgiler vermeye çalıştık. Siz de reiki enerjisine kanal olmak isterseniz Reiki 1 Eğitimi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Oğuz Bal

Share
Published by
Oğuz Bal

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago