Categories: Reiki

Reiki Birinci Derece Eğitimi

Reiki Birinci Derece Eğitimine katılacak öğrencileri tarafında sorulan birinci soru niçin reikinin farklı dereceleri olduğudur. Usui zamanında öğrenciler onunla seyahat ederler ve öğretmen oluncaya kadar çeşitli enerji derecelerinde yavaş yavaş inisiye olurlardı. Modern zamanlarda uyum sağlama işlemlerinin derecelere bölünmesi ile enerji amplifikasyonunun bir çok derecelere yayılması, işi daha kolaylaştırılmıştır. Bir üst seviyeye geçmeden önce öğrenciye, bir süre seviyesi ile ilgili yüksek vibrasyon derecedine alışması için bir zaman tanınması uygun olur ve bu özel seviyenin kullanılmasında ustalaşır. Reiki Birinci Derece Eğitimi alan öğrenciler sürekli reiki enerjisine dört inisiyasyonla uyum sağlarlar. Bu inisiyasyonlar titreşim seviyesini ayarlamaya öyle yardımcı olurlar ki beden vasıtasıyla daha çok enerji aktarılabilir. Ayarlama eterik seviyede de olur.

Uygulamaya gelince reiki çok basit bir tekniktir. Reiki öğrenmek için zihinsel bir işleme gerek yoktur, normal iki günlük eğitimde çocuklar bile öğrenebilir. Reiki 1 genellikle üçer saatlik 3 yada 4 bölümde öğretilir. Her bölüm bir inisiyasyon verilir. İlk inisyasyondan itibaren enerji akışı hissedilmeğe başlanır. Bu noktalarda insanlar uyum verilmeden önceki ve sonraki durumlar arasındaki farkı, ellerinde ısı artışı, karıncalanma veya nabız artışındaki değişiklerle anlar.

Kendi Kendine Reiki

Reiki Birinci Derece Eğitimi alan öğrencilere isterlerse ikinci inisyasyondan sonra başka biri üzerinde ellerin pozisyonları öğretilir. Kalan zaman grup çalışmasında harcanır. Böylece öğrenciler her biri tarafından verilen enerji farklılığını hissetmeye başlar. Her öğrenci gruptan bir kişiden reiki enerjisi almayı deneyimler. Kendi kendine reiki verme öğretilir, sorular ve cevaplar için yeterli zaman ayrılır.

Üçüncü bölüm meditasyon başlar, katılanlar isterlerse deneyimlerini paylaşırlar, sonra auralar ve çakralar konusunda bilgiler verilir. Çarka dengeleme teknikleri anlatılır. Üçüncü inisyasyon verilir. Çakra dengeleme uygulamaları yapılır, deneyimler paylaşılır. Sorular ve cevaplar için zaman ayrılır.

Dördüncü bölümde kısa tedavi anlatılır. 4.üncü inisyanyon yapılır. Kısa tedavi, acil pozisyonlar, bitkilere, hayvanlara, yaşlılara, bebeklere reiki verme ve özel uygulamalar anlatılır, katılanlar uygulama yaparlar, katılanların uyum sağlamalarla ilgili duygu ve deneyimlerini kayıt etmelerini söyleriz. Değişiklikleri not etmek iyidir çünkü onlara dayanarak reiki’nin tedavi ve temizleme işleminin doğrulanmasında daha büyük bir güven sağlanır.

Biz, öğrencilerimize her akşam yatarken kendilerine reiki vererek özünü hatırlamalarını ve birlik bilincini deneyimlemelerini öğütleriz. Bugünün dünyasında birlik bilincini deneyimlemelerini öğütleriz. Bugünün dünyasında birlik bilincinin farkına varmanın sorumluluğunu almamız çok önemlidir.

Reiki Eğitimi

Birçok insan günün 24 saatinde trans halinde veya bir cins hipnotik durumda olduğumuzun farkında değildir. Hipnoz kendinizi bir anda bir şey üzerine odaklamak için bir araçtır. Gerçekte çoğunlukla kişiler hipnoz halinde çevresel görüş kaybının fiziksel etkilerini deneyimlerler. Onlar doğrudan tek görüşlü hale gelirler. Uyanık olduğumuz saatlerin çoğunda koşullanmalarımız tarafından hipnotize ediliriz. Normal yaşamımızda hipnoz durumuna kıyasla daha geniş bir görüşü deneyimleriz. Fakat odaklanmamız eski davranış örnekleri üzerindedir.

İşte genel bir örnek: “Günlük işimizde bizimle beraber çalışanların kişiliklerine aşinayız ve herkesle standart konularda iletişim kurmak eğilimindeyizdir. Beynimizi hemen her duruma takar ve geçmişte çalıştığı kanıtlanmış bir eski senaryonun versiyonları oynamaya başlarız. Böylece çoğumuz çoğu zaman, gerçekte yaşamı deneyimlememiş oluruz, eski davranış kalıplarımız ve geçmiş bilgilerimiz ile hayata tepki göstermiş oluruz. Hazreti İsa “bizim küçük bir çocuk olmaya ihtiyacımız var” dediği zaman bizim hayata taze ve her güne yeni olarak bakmamız gerektiğini kastetmiştir. Hayatı gerçekten olduğu gibi geçmiş algılamalar, nosyonlar veya eski davranış ve düşünce biçimlerinden arınmış olarak deneyimlemeyi tekrar öğrenmemiz gerekmektedir. Çünkü onlar bir çok yaşam durumunu yanlış olarak yorumlamamıza sebep olur. “Bir çocuk haline gelmek” yetişkinler için gerçekten zor bir şeydir.

Bunun için büyük büyük bir gayrete ve eski alışkanlıklarımızdan, davranışlarımızdan, düşünce biçimimizden özgür olmak için bir disipline ihtiyaç vardır. Kişinin her günkü hareketlerini gözden geçirmeye istekli olması ve neyin daha iyi yapılabileceğini görmesi gerekir. Hangi eski davranış örneklerinin kırılması gerekmektedir. Bazı davranış örneklerini “iyi davranış” gibi çok olumlu bulabilirsiniz. Bu olumlu örneklerini katkımız onları daha da etkin kılmak için sizi bilinçli farkındalık durumuna yükseltmektir.

Reiki Birinci Derece Eğitimi” başlıklı yazımızda size reiki enerjisi ve reiki seviyeleri hakkında bilgi verdik. Siz de reiki eğitimi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilir ve uzman eğitmenlerimizden bilgi ve randevu talep edebilirsiniz.

Oğuz Bal

Share
Published by
Oğuz Bal

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago