Categories: Reiki

Reiki İkinci Derece Eğitimi

Reiki İkinci Derece Eğitimi, katılımcıların daha yüksek seviyelerde reiki enerjisi ile uyum sağlamasını sağlar. Reiki İkinci Derece inisiyasyonları kişinin uzaktan tedavi ve daha güçlü bir form olan Zihinsel/Duygusal uygulama sembollerine de uyum sağlamasını temin eder. Reiki İkinci Derece diğer bir enerji seviyesini aktive eder, (fiziksel ve eterik bedenlerin titreşim seviyesinin artırılması) tekrar 21 günlük temizlik dönemini deneyimlersiniz. Çünkü vücudunuz ve farklı enerji merkezleriniz daha ince seviyede titreşimlere uyum sağlar. Kişisel büyümeniz ve daha gelişmeniz için ek teknikler de bu seviyede öğretilir.

Reiki birinci derece egitimi sırasında uyum sağlama çalışmaları fiziki vücudun enerji seviyesinin yükseltilmesine yöneliktir, böylece daha yoğun iyileştirici enerjinin akmasına kanal olur, ikinci derecede ise daha ziyade eterik bedenin uyumu üzerinde çalışır. Pituilary bezi üzerinde bulunan sezgi merkezlerinin gelişimini uyarmak yönünde çalışılır. Hermetik bilim, pituilary bezini insan vücudunun telepatik aracı olarak tanır. Hintliler ona sihva’nin gözü deler ve batı da üçüncü göz olarak tanınır. Pituilary bezi çok hassas ve duyarlıdır, zihinsel vibrasyonları gönderen ve alan bir merkez den çıkan ve normal olarak dağılıp israf olan küresel düşünce dalgaları daha keskinleşir, gerek verme gerekse alma fonksiyonları daha odaklanır hale gelir.

Böylece zamanla reiki ikinci derece öğrencisi için sezgisel seviyede bilgi almak daha kolay hale gelir. Sezginin gelişmesi çağımızda hayati bir önem taşır çünkü o bizim yüksek benimizin ağzı gibi hizmet eder. Yüksek benimizi dinleyerek ve ona göre hareket ederek, çevremizdekilerle uyum akışı içinde, bize uygun olan hayat yolunda oluruz. Hayat o zaman zevkli bir ritim kazanır ve bütün aktivitelerimiz senkronize olur.

Reiki İkinci Seviye

Yüksek ben her şeyi doğru olarak bilir, zaman ve mekanla sınırlı olmadığı için aktivitelerini yönetmek için mantığa ihtiyaç duymaz. Sezgi bilir, çünkü o sebep ve etkiyi, geçmişi, şimdiyi ve geleceği aynı anda kucaklar. Bazen mantığımızın vardığı sonuçlarla çatışsa bile sezgimizi takip etmeyi seçersek her şeyimizin olumlu sonuçlandığını görürüz. Sezgiyi daha geliştirmek için büyük bilinç tarafından yerleştirilenleri ayırmasını öğrenmeliyiz. Bu ikisini ayırmak için basit birmetot, uygun olmayan arzular ve yüksek ben tarafından yaratılanların çok farklı duygular yarattığına dikkat etmemiz gerekir. Eğer sezginin sesi konuşuyorsa bir barış ve uyum hissedilir, görünüşte uyumsuz bir durum olsa bile. Buna karşın uygun olmayan arzular konuştuğunda, huzursuz duygular deneyimlenir.

Böylece barış ve aklın sesini dinlemek daha iyidir, onlar uyum hissi getirir. Uygun olmayan arzular, hırslı yaygaralar getirir ve bunlar yalnızca tatminsizliğe götürür. Sezgimizi daha çok dinledikçe, sezgimiz daha çok gelişir. Pratik yaparak kişinin yüksek beninin rehberliğini takip etmesi daha kolaylaşır, kişinin öz güveni ve zekası gelişir. Reiki İkinci Derece eğitimi, altıncı hissin gelişmesine büyük destek verir, kendi kendine uygulamaya devem etmek ve sembolleri kullanmak kişinin sezgisini daha da geliştirir.

Reiki 2

Reiki ikinci derece öğretisi sırasında zaman ve mekan ötesine reiki enerjisi göndermek üzere zihnimizi odaklamaya yarayan üç sembol öğretilir. Bu semboller, ikinci derece inisiyasyonunun alanlara reiki gücünün kilidini açar. Sembollerde sihirli bir şey yoktur. Onlar uygulayıcının zihninde odak noktası olarak görev yaparlar, bu reiki enerjisinin uzun mesafelere gönderilmesini ve zihinsel/ duygusal uygulaması için onun çoğaltılmasını sağlar. Bu sembollerin temeli zihni kullanarak enerji transferidir ve eski evrensel yasalarda bulunmuştur. Düşünceler, ışık çalışanları gibi merkez noktasından çıkıp yayıldıkları için, yayılırken orijinal güçlerini kaybedebilirler. Tıpkı düzgün bir havuza atılan çakıl taşı tarafından yaratılan dalgaların zayıflaması gibi. Buna karşılık bir düşünceyi uzak mesafelere göndermek için konsantre edilmesi ve bir noktaya yöneltilmesi gerekir. Dr. Usui’nin bulduğu semboller buna cevaptır. Reiki İkinci Derece Eğitimi alan kişinin reiki enerjisini zaman ve mekan boyunca göndermesi mümkündür. Enerji gönderilir demek yanlış bir tanımlamadır. Reiki İkinci Derece Eğitimi dahi enerji, kişiler tarafından alınır, uygulayıcı tarafından gönderilmez. Uygulayıcı, ihtiyaç olduğunda kişinin enerjiyi çekebilme için semboller aracılığı ile kişi ve kaynak arasında bir köprü kurar.

Reiki İkinci Derece Eğitimi genellikle hafta sonunda iki gün öğretilir. İlk gün semboller, sembollerle ilgili bilgi ve uygula ve zihinsel bilgilerin çoğu ve uyum vardır. İkinci gün zamanın çoğu sembollerin uygulanmasında ve zihinsel seviyede uygulamayı geliştirmeye hasredilir. Sonra uzaktan uygulamaya odaklanılır. Sembolleri kullanmanın çeşitli imkanları tartışılır ve öğrencinin bu imkanları geliştirmesi teşvik edilir. Reiki İkinci Derece daha yüksek bir seviyede bilinçli farkındalık fırsatı temin eder.

Oğuz Bal

Share
Published by
Oğuz Bal

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago