Kendinizi geliştirmek, kariyerinizde yeni bir sayfa açmak ya da kariyerinize başka bir yönde devam etmek istiyorsunuz ve bunun için sertifika programları araştırmaya başladınız. İnternette sertifika programları ile ilgili çok sayıda web sayfası mevcut ve siz de kendiniz için en doğru programı ve en geçerli sertifikayı veren kurumu arıyorsunuz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken hususları sizin için bir araya getirdik.

İlk olarak eğer amacınız sadece sertifika almak değil, kendinizi gerçekten geliştirmek iste uzaktan eğitim ile sertifika veren programlardan uzak durun. Uzaktan eğitim sertifika programları sizin daha önce örgün eğitimle sertifika aldığınız bir konuda bakış açısı geliştirmeniz, bilgilerinizi tekrar etmeniz, kendinizi güncellemeniz gibi konularda fazlasıyla yararlı olabilir ancak bir konuda sıfırdan kendinizi yetiştirme konusunda son derece yetersiz kalmaktadır.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da eğitim alacağınız kurumun sektördeki geçmişi ve eğitmenlerin kalitesi olmalıdır. Bunların yanı sıra eğitim bittikten sonra da sizi destekleyen, danışmak istediğiniz bir konu olduğunda muhatap bulabileceğiniz bir kurumdan hizmet almaya özen göstermenizi tavsiye ediyoruz.

Diğer bir önemli husus da katılacağınız eğitim programının Üniversite Onaylı Sertifika Programı olması. Piyasada sizi neredeyse her konuda sertifikalandıracağını iddia eden yerler bulunmakta ancak sağladıkları sertifikaların yazıcıdan çıkartıp verdikleri herhangi bir belgeden farklı mı değil mi bilinmiyor. O yüzden alacağınız eğitimlerde sağlanan sertifikaların üniversite onaylı ve hatta mümkün devlet üniversitesi onaylı olmasına özen göstermeniz bu konuda kendinize yapacağınız yatırımın maddi ve manevi karşılığını tam anlamıyla alabilmeniz için son derece önemlidir.

Saygın Coaching & Consulting olarak 23 yıllık tecrübemiz, Türkiye genelinde aktif olarak program yürüttüğümüz beş şubemiz ve uzman eğitmen kadromuz ile size Devlet Üniversitesi Onaylı Sertifika Programları sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Şimdi gelin Üniversite Onaylı Sertifika programlarımızın bazılarına birlikte bakalım.

Öğrenci Koçluğu

Öğretmenler, psikologlar, eğitmenler ve kendini öğrencilerle performans geliştirme çalışmaları yaparak geliştirmek isteyen herkesin katılabileceği Üniversite Onaylı Öğrenci Koçluğu Sertifika Programı tamamen örgün eğitim modelinde devam etmekte ve bireysel olarak verilmektedir.

Yaşam Koçluğu

Gerek kendisini geliştirmek isteyen, gerek yaşam koçluğunu meslek olarak yapmak isteyen herkesin katılabileceği Üniversite Onaylı Yaşam Koçluğu Sertifika Programı ile siz de hayatınızda yeni bir yolculuğa adım atın. Yaşam koçluğu programımız tamamen örgün eğitim olarak verilmekte ve katılımcılar bireysel olarak takip edilmektedir.

Hızlı Okuma Eğitmenliği

Gerek öğrencilerle, gerek okuma hızını arttırmak isteyen yetişkinlerle hızlı okuma konusunda programlar düzenlemek isteyen herkes Üniversite Onaylı Hızlı Okuma Eğitmenliği Sertifika Programı ile kendisini geliştirebilir. Programın gün ve saatleri kişiyle ortak kararlaştırılarak belirlenir ve uygulanır.

NLP Eğitimleri

Neredeyse bütün kişisel gelişim programlarının temeli olarak nitelendirebileceğimiz Neuro Linguistic Programming (NLP) eğitimleri gerek kişinin hayat kalitesini arttırma konusunda, gerek kişisel gelişim profesyonelleri yetiştirme konusunda kişiler için çözümler üretmektedir. Üniversite Onaylı NLP Sertifika Programı tamamen bireysel olarak takip ettiğimiz bir programdır ve Practitioner, Master Practitioner, Trainer ve Master Trainer seviyelerinde eğitimler kurumumuz tarafından verilmektedir.

Üniversite Onaylı Sertifika Programları içerisinden istediği programları başarı ile tamamlayan öğrencilerimize hem uluslararası geçerliliği olan hem de devlet üniversitesi onaylı olmak üzere iki farklı sertifika sağlanacaktır.

Oğuz Bal

Share
Published by
Oğuz Bal

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago