Categories: Yaşam Koçluğu

Bir Yaşam Koçu Neleri Değiştirir?

Yaşam koçu, danışanın hedefine ulaşmasında onu harekete geçirerek, gelişmeleri birlikte izler. Yaşam koçu, danışanın hedeflerini koymasını sağlar, bu hedeflere ulaşması için ihtiyaç duyulan araçları temin eder.

Danışanın tek başına yapabileceğini zannettiğinden çok daha fazlasını yapması için onu cesaretlendirir ve sınırlarını zorlar. Potansiyelinin ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Danışanın kendisini tanıması için ona ayna tutar. Hedefe yolculuk ederken, danışanın güçlü ve gelişmeye açık yönlerini ortaya çıkararak, geliş programının hazırlanması için yönlendirir. Yol boyunca, her eylemden bir öğrenme fırsatı yaratır.
Danışanın önüne çıkan engelleri fırsata dönüştürmesini, bakış açısını zenginleştirmesini sağlar.

Özetle yaşam koçlarıyla çalışan bireyler hedefini bilir, bu yolda giderken stratejik planları vardır, negatiflerden yılmaz, onları fırsata çevirir ve elde ettikleri sonuçlarla kendilerini şaşırtırlar. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Yaşam Koçluğu Hizmeti yazımızı inceleyebilirsiniz.

Koçluk ilişkisinin tanımında bazı ince noktaların altını çizmek gerekir. Yaşam koçlarının bu konuda eğitimli ve kendisini yetiştirmiş olması ilişkinin gücünü ve kalitesini önemli ölçüde etkiler.

Her ilişkide olduğu gibi güven koçluk ilişkisinin de önemli bir parçasıdır. Yaşam koçlarının, ilişkilerini destekleyecek koçluk ilkelerine bağlı kalmaları önemlidir.

Danışanın yaşam koçluğu ilişkide kendisini rahat ve güvende hissetmesi, paylaşımın zenginliğini getirir. Yaşam koçluğunda paylaşımın yoğunluğu çalışmanın etkisini artırır. Danışan koçla paylaştıklarının kendisi aleyhine kullanılmayacağından emin olmalıdır. İlişkinin özel kılınması için iki tarafında özen göstermesine ihtiyaç vardır.

Koç da bu ilişkiden gelişerek çıkar. İyi bir yaşam koçu, danışanın gelişimi için ortam yaratır, kendi alışkanlıklarını kontrol eder, beceri ve araçları içselleştirerek hayatının başka sahalarda da kullanmaya başlar.

Danışanlarla yapılan derin paylaşımlar, yaşam koçların kemikleşmiş taraflarını fark etmelerine ve onları da değişime ve gelişim teşvik eder

Bir yaşam koçun en önemli özelliği soru sormaktır. İkincisinde odaklanma, keyif ve aynı zamanda görebilme sesleri duyabilme çok daha net olur.

Yaşam koçları, daha önce yaptıklarınızı değil gelecekte yapacaklarınızı önemser, gelecek konusunda farkındalığı artırır daha önce fark edemediklerinizi fark etmenizi sağlar, Yaşamında değişimi ortaya koymak, farkındalık yakalamak seçenekler arasından kendisi için en uygun olanı bulmak, zamanını daha verimli kullanmak mutlu başarılı bir yaşam yaşamak isteyen psikolojisi sağlıklı ve istekli herkes koçluk alabilir.

Bir Yaşam Koçu Neleri Değiştirir? Başlıklı yazımızda sizleri yaşam koçluğu ve yaşam koçu desteğinin faydaları ile ilgili bilgilendirmeye çalıştık. Eğer siz de yaşam koçu olmak, kariyerinizi bu doğrultuda sürdürmek ya da kendinizi geliştirmek isterseniz Üniversite Onaylı Yaşam Koçluğu Sertifika Programı yazımıza göz atabilir ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Oğuz Bal

Share
Published by
Oğuz Bal

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago