Üniversite Onaylı Yaşam Koçluğu Sertifikası

Yaşam koçluğu, genelde bireyi içerisinde bulunduğu durumdan arzu ettiği duruma taşıyan bir süreç olarak tanımlanır ve profesyonel yaşam koçları tarafından yürütülen bir hizmettir. Yaşam koçları, bireyi bir hedefe ulaştırmak, problemini çözmek veya yaşam biçimini değiştirmek için çalışırlar. Kendinize güveniyorsanız ve yaşam koçu olmak istiyorsanız öncelikle Üniversite Onaylı Yaşam Koçluğu Sertifikası almalısınız. Bir koçluk programına kayıt olmadan önce ilk bilmeniz gereken ise yaşam koçlarının kesinlikle bir teşhis ve tedavi süreci uygulamadığıdır.

Peki Bir Yaşam Koçu Kimlerle Çalışır?

Kendine güven, bir hedefe ulaşma, bir problemi çözme, yaşam biçimini değiştirme gibi konularda sorun yaşayan veya hayatta nasıl başarılı olacağını bilemeyenler profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyarlar. Bunun için de ülkemizde de popüler olan yaşam koçlarına başvururlar. Yaşam Koçluğu Hizmeti yazımızı okuyarak daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yaşam Koçluğu Sertifikası Nasıl Alınır?

Sertifika, özel kurum ve kuruluşlar tarafından veriliyor. İnternette bu konuda faaliyet gösteren birçok site bulunuyor. Bunlara başvurularak online veya birebir derslere katılarak eğitim alınabilir. Örgün eğitim olarak düzenlediğimiz ve hem uluslar arası hem de Üniversite Onaylı Sertifika sağladığımız programımızı Yaşam Koçluğu Sertifikası linkine tıklayarak inceleyebilirsiniz. Eğitim sonunda sınava giriyorsunuz. Bazı kurumlar sınava gerek duymadan da sertifikanızı verebiliyor ancak sınav uygulayan kurumlar genelde iki aşamalı sınav yapıyor. Önce 10 dakika süre içinde 10 soruyu çözmeniz gerekiyor. Daha sonra gerçek sınavınız başlıyor. 100 üzerinden 60 ve üzeri aldığınız zaman sertifikayı almaya hak kazanıyorsunuz.

Sertifika Programına Kimler Başvurabilir?

  • Eğitmenler,
  • Psikolojik Danışmanlar,
  • Psikologlar,
  • Sağlık çalışanları,
  • Koçluk alanında profesyonelleşmek isteyenler,
  • Kişisel gelişim alanında çalışmak isteyen kişiler,
  • Eğitimden alacağı bilgilerle kişisel gelişimine katkı sağlamak isteyenler sertifika için başvurabilirler.

Eğitim Süresi ve Dersler

Eğitimler; başvurduğunuz kurumun eğitim sistemine göre farklılık gösteriyor. Örgün veya uzaktan eğitim sistemiyle dersler işleniyor. Örgün eğitimde derslere ve uygulamalara birebir katılıyorsunuz. Uzaktan eğitimde dersleri videolar izleyerek veya online takip ediyorsunuz. Genelde uygulanan programlara baktığımız zaman eğitim süresi 2 ay (60 gün) civarında sürüyor.

Yaşam Koçluğu Sertifika Eğitimi Neler Kazandırır?

  • Yaşam koçluğunu meslek olarak edinmek isteyenler için, profesyonel bakış ve yaklaşım sunar.
  • Psikolojik danışmanlık yapanlar için mesleki açıdan farklı bir pencereden bakmalarını sağlar.
  • Şirketlerde çalışan, danışmanlık, yöneticilik vb. görevleri yapanların liderlik ve iletişim becerilerini arttırır.
  • Öğretmenlik, eğitmenlik yapanların iletişim, eğitim-öğretim becerilerini üst seviyeye taşıyarak, kişilere rehberlik etmelerini sağlar
  • Hayata dair alması gereken kararlarda zorlanan kişilerin içlerindeki gücü görmesini sağlar. Kendi hayatını kontrol etmesini ve yeni bakış açılarıyla bakmasını sağlar.

Yaşam Koçluğu İş Alanları

Yaşam koçluğu iş alanı iki gruba ayrılıyor. Kariyer (spor, iş, sanat vb. gibi) ve gelişim (beslenme, eğitim, diyet, ilişki, aile vb. gibi) koçluğu grubundan birinde uzmanlaşıp bu alanda hizmet verebilirsiniz.

Zayıflama ve kariyer koçluğu en çok rağbet gören yaşam koçluğu dallarındandır. Bununla birlikte ebeveynlerin çocukları için aldırdıkları eğitim koçluğu da büyük rağbet görüyor.

Üniversite Onaylı Yaşam Koçluğu Sertifikası yazımızda sizi yaşam koçluğu hizmeti ve yaşam koçluğu sertifikası konularında bilgilendirmeye çalıştık. Eğer arzu ederseniz Üniversite Onaylı Sertifika Programları sayfamıza göz atabilirsiniz.

Oğuz Bal

Share
Published by
Oğuz Bal

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago