Categories: NLP

NLP ile Sınırlarınızdan Kurtulun

Nlp ,öncelikle ‘doğrumu?’ diye değil, ‘yararlı mı?’ diye sorar. Dünyada varoluş sebeplerimizden biri de insanlığımızla ve her kişiyle paylaştığımız özü bulma arayışı olabilir. Bir çok yaşamsal deneyim olduğu gibi, sözcükler ruhsal yaşanmışlıkları da açıklamakta yetersiz kalırlar. Bazı dini gelenekler, ruhsal deneyimleri de açıklamakta yetersiz kalırlar. Bazı dini gelenekler, ruhsal deneyimler aslında hayatımızın her yerindedir. Her an gerçekleşebilecek mutluluk ve iç görü anıları, kendinizi canlı hissettiğiniz her türlü dorum deneyimde saklıdır. Bir çocuğu dünyaya getirmek, yeni doğmuş bir bebeğin gözlerinin içine bakmak, bir hayvanla kurduğunuz derin, bağ, bir ağaçlar bir olduğumuzu hissetmek gibi deneyimlerle kısaca yaşamla bağınızı duyumsadığınız anların hepsi, ruhsal deneyimler, olabilirler.

Sizin ruhsallığınızı hissettiğiniz deneyimleriniz neler olabilir? bir an durun ve kendinizle, dünyayla, başkalarıyla ve hatta dünya ile yüksek seviyede bütünleşmiş olduğunuz anları düşünün. Ruhsal deneyimler, dinlerle, geleneklerle, ritüeller, seremoniler ve ayinler aracılığı ile zihnimize resimlerle, görüntülerle, Nlp dili ile söyleyecek olursak, bu süreçlerdeki anları daha sonra aynı ruhsal, zihinsel ve fiziksel seviyeyi hatırlamak ve bu ruhsal deneyim düzeyine kolaylıkla erişmek için sinir sistemimize çarparlar.

NLP Teknikleri

Hayata gelir gelmez kendimizi anneden ayırır ve farkındalık fazlalaştıkça da, kendi kimliğimizin , diğer bireylerden farklı olduğunu görür ve ayrı bir kişi olduğumuzun farkına varırız. Bireysellik algılamamız sürekli artar. Ve, Ben, benim. Sen, sensin. Hepimiz benzer yanlarımızın olmasına rağmen, birbirimizden farklı olduğumuzu uzun süreç içinde yavaş yavaş algılarız. İnsanoğlunun en büyük ikilemi, hem ait olma ihtiyacının, hem de bireyselliğini koruma ihtiyacının, hem de bireyselliğini koruma ihtiyacının aynı derecede var olmasıdır.

Yaşlarımız ilerlerken, olgun olmak ve yetişkin olmak, güçlü bir benlik geliştirdiğimizde, bir kişi olarak kendimizi tanımaya ve kendimize olduğumuz gibi değer vermeye başladığımızda gerçekleşir. Çünkü bu adımı atmadan ruhsal yolculuğumuza devam edemeyiz.

Bir tek bağımsızlığımızı kazandıktan sonra, karşılıklı bağımlılığı kabul etmeye hazır oluruz. İlk olarak ‘ego’yu oluşturmadan, egonun ötesine geçmek çok zordur. Biz, davranışlar, yetenekler ve inançlarımız değiliz. En azından adımızı bile kendimizin koymadığını düşünecek olursak, kimliğimizin bize ait olmadığını görebiliriz.

 

NLP Eğitimi

NLP Teknikleri ile zihinsel süreçleri anlayarak çevre, davranış ve beceri geliştirdiğimizde inançlarımızın ve değerlerimizin de değiştiğini bununda kimliğimize yansıdığını, hatta kimlik söylemimizde gelişim ve dönüşüm olduğunu fark ederiz.

Hedefleri belirlemek, isteklere ilişkin netlik yaratır. Kendiyle ve çevreyle uyumlanmaya başlayan, daha az bölünmüş, daha rahatlamış, sezgilerini ayırt edebilen güvenlik içinde bir ruh oluruz. Bir çok kadim kitap, bireyin bir süreç içinde olduğunu söyler.

İçimizdeki konuşanı fark etmeye başladığımız süreçte, iç diyaloglarımızı dinleyip ne tür konuşmaların kayıtlı olduğunu duyabiliriz. İç seslerimizi neler olduğunu duymaya başlar, sabah kalktığımızda bugün ne giysem? hava soğuk mu? bunu giyme üşürsün, tam üşütme havası gibi cevaplar alırız.

Yaşamımızı zayıflatan hipnozlardan ve translardan çıkmamızı sağlayan araçlar verecek bize yol gösterir. Biliyoruz ki, dikkatimizin neredeyse enerjimiz oradadır. Bu sebepten dolayı dikkatimizi şimdiki zamana çekmek, gerçekte gördüğümüz, işittiğimiz ve hissettiğimiz şeylere yönlendirmek farkındalıktır.
Nlp, modelleme tekniğiyle tüm başarılı, güçlü ve ilişkileri iyi insanları ve etkin verimli yanlarınızı modellemeyi öğretir. Aynı zamanda ruhsal deneyimlerinizi de modellemenizi sağlar.

“NLP ile Sınırlarınızdan Kurtulun” başlıklı yazımızda size NLP teknikleri ile ilgili bilgiler verdik. Siz de NLP ile sınırlarınızdan kurtulmak isterseniz NLP Eğitimleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Oğuz Bal

Share
Published by
Oğuz Bal

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago