Categories: Reiki

Reiki Uygulama Tavsiyeleri

Biz size reiki uygulamada optimal bir çevre yaratma konusunda bazı ipuçları vermek ve tavsiyelerde bulunmak istiyoruz. Tabii reiki her yerde verilebilir. Trende, otobüste, uçakta,plajda, ormanda reiki verebilirsiniz. Özel bir çevreye ihtiyaç duyulmaz. Bizim tavsiyelerimiz gerek şifa için gerekse kendinizi daha rahat hissetmeniz içindir ve böylece çalışmanızı belki daha kolay ve mutlu bir hale getirebilirsiniz. Ümit ederiz ki bazıları sizin hoşunuza gider.

İnsanlar çevrelerinizden bir ölçü etkilenirler. Bu sebeple reiki vereceğiniz ortamı öyle düzenleyiniz ki reikinin verdiği sevgi, barış ve uyumu yansıtsın. Dışınızdaki kaos sizin iç uyumunuza pek katkıda bulunmaz. Önce reiki uygulaması sırasında rahatsız edilmeyeceğinize emin olmalısınız. Derin dinleme durumunda olan bir insan birden bire çalan bir telefonla, havlayan bir köpek sesiyle veya sizden bir şey isteyen bir kişi tarafından şoka sokulabilir. Bu sebeple reiki verirken telefonunuzun kapatın yada uçak moduna alabilirsiniz ve kapınıza rahatsız etmeyiniz levhası asınız. Acil bir durumda reiki vermek zorunda değilseniz asla radyo ve televizyon çalışırken reiki vermeyiniz. Reiki hakkında daha detaylı bilgi için “Reiki nasıl çalışır?” makalemize göz atabilirsiniz.

Reiki Uygulaması

Reiki uygulama tavsiyeleri içinden en önemlisi, uygun bir süreyi planlamak konusunda hassas olmak gerektiğidir. Genel olarak bir saat uygundur. Mümkünse uygulama yaptığınız kişiye önceden bir bilgilendirme konuşması yapınız bu onda bir güven doğmasına sebep olacaktır, bu da çok faydalıdır. Uygulama bitiminde birçok tatlı söz söylemek deneyimledikleri olayın olumlu etkisini artırır. Bazıları bir süre sakin ve barış içinde kalmak isterler eğer istiyorlarsa onların bir süre yatmasına izin veriniz. O zaman sessizlik çok önemlidir, bu sebeple bazı uygulayıcıların iki uygulama odası vardır. Şimdi uygulayıcı için birkaç kelime. Reiki uygulaması sırasında sakin ve huzurlu olmalıdır. Bu konuda meditasyonun çok yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Uygulayıcı sarımsak, tütün veya kuvvetli parfüm kokmamaya özen göstermelidir. Çünkü bu durumda hassas kişilerde savunmaya geçerler ve savunma durumu gevşemeyi engeller. Uygulayıcı elleriyle çalıştığından, önceden ellerini yıkamalı ve uygulama sırasında asla sigara içmemelidir.

Eğer uygulama odanızı kendinizin donatması mümkünse bu büyük bir fırsattır ve tabii kime vereceğinize de bağlıdır. Aile fertlerinize mi, dostlarınıza mı yoksa başkalarına mı? Durum ne olursa olsun uygulama odanızı çok özel yapmaya gayret ediniz öyle ki siz de orada olmaktan mutlu olunuz ve günlük ailelerinizden uzaklaşınız. Bazı küçük araçlar, güzel bitki ve çiçekler birkaç kuş veya kabuk, güzel bir resim sizin barış ve uyum duyguları yayacağınız bir ortam hazırlamanıza yardımcı olabilir.

Reiki 1 Uygulaması El Pozisyonları

Yumuşak ışıklandırma araçlarını seçiniz, spot ışıklardan ve neonlardan kaçınız, kişilerin direk ışık akışı ile muhatap kılmayınız. Odanın düzenliliği ve temizliği de kişinin içsel düzenine katkı da bulunur. Oda 21 C den aşağı olmamalıdır, çünkü bu derecenin altında kişi kolaylıkla soğuk alabilir. Eğer oda iyi bir koku verebilirsiniz. Tütsü çubuklarınız çok ağır olmasın.

Eğer dinlendirici bir müzik çalabilirseniz, be uygulama için optimal bir durum sağlar. Doğal akıntı sesi, orman sesi ve deniz sesi de uygundur. Düşük ses seviyesinde dinletilen Mozart, bach, handel, Vivaldi ve pachelbel de kullanılabilir. Kişi reiki uygulaması sırasında yatıyor olacağından, sizin için ve kişi için uygun olan bir şeyi üzerine örtmelisiniz. Diğer taraftan kişi kendini rahat hissetmelidir, siz de sırt ve ense kaslarını germeden kişinin vücudunun her yerine örtmelisiniz. Bazı uygulayıcılar yatak kenarına oturarak çalışmayı tercih ederler, bazıları beş dakikadan fazla ayakta kalamazlar.

Reiki ne kadar basit ve doğal olduğuna dikkat etmişsinizdir, tabi her bakımdan ne kadar yararlı olduğuna da.

“Reiki Uygulama Tavsiyeleri” başlıklı yazımızda sizlere reiki uygulaması esnasında nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında ipuçları verdik. Eğer siz de reiki öğrenmek isterseniz Reiki Eğitimleri linkini ziyaret edebilirsiniz.

Oğuz Bal

Share
Published by
Oğuz Bal

Recent Posts

Üslup Çeşitleri ve Doğru Üslup Belirlemenin Önemi

Eğer iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız üslubunuzu geliştirme ve üslup çeşitleri konusuna kafa yormalısınız. Her…

4 yıl ago

Konuşmayı Nasıl Eğlenceli Hale Getirebilirsiniz?

Etkili konuşma yapabilmenin temel kurallarından birisi konuşmanızı eğlenceli hale getirmektir. Eğer dinleyicilerinizin verdiğiniz mesajı en…

4 yıl ago

Dinleyiciler Nasıl İkna Edilir?

Etkili bir konuşma yapabilmek için dinleyicileri ikna etme ve konuşmayı sonlandırma konularına fazlasıyla önem vermelisiniz.…

4 yıl ago

Yöneticiler için Zaman Yönetimi Teknikleri

Yöneticiler hem kendilerinin hem de kurumlarının başarısı için zaman yönetimi konusunda ustalaşmalıdır. Yöneticiler için zaman…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Başlanmalı?

Bir konuşmanın etkili olabilmesi, konuşmaya nasıl başlandığına bağlıdır. Güzel başlamayan bir konuşma genelde güzel devam…

4 yıl ago

Etkili Bir Konuşmaya Nasıl Hazırlık Yapılır?

Etkili bir konuşma yapmak için mutlaka bir hazırlık planı yapmalısınız. Konuşmacıları birbirinden ayıran en temel…

4 yıl ago